Isola del Garda, pareltje in het Gardameer

Het eiland Isola del Garda is het grootste eiland in het Gardameer en een echte pareltje. Het eiland is privé-bezit, maar sinds een paar jaar kun je het tussen april en oktober bezoeken onder begeleiding van een gids. Het eiland ligt dichtbij San Felice del Benaco en Gardone Riviera, vanaf de haven Barbarano kun je met een boot naar Isola del Garda. Ook vanuit andere plaatsen aan het Gardameer is het eiland per boot te bereiken.

Gardameer_isola-del-garda-gardameer-3.JPG

Als je het eiland nadert via het water geniet je al meteen van een prachtig uitzicht op de villa en het park. Op Isola del Garda word je ontvangen door een gids die je een rondleiding geeft door de prachtige tuin en enkele kamers van de villa. De rondleiding (90 minuten) wordt afgesloten met een drankje op een terras met een onvergetelijk panorama over het Gardameer.

De prachtige villa in Venetiaans-gotische stijl dateert van het begin van de 20e eeuw en is eigendom van de familie Cavazza. De Italiaanse en Egelse tuin met diverse terrassen is prima onderhouden en telt vele exotische planten en bomen en prachtige bloemen uit de hele wereld.

TIP: Boek een rondleiding over het eiland en de villa. inclusief boottocht naar het eiland en terug!

Gardameer_isola-del-garda-gardameer-2.JPG

Geschiedenis

De geschiedenis van het eiland gaat terug tot de Romeinse tijd. Van de 9e tot de 18e eeuw was het eiland het domein van monniken en diverse broederschappen, die op het eiland een ideale plaats vonden voor rust en contemplatie. Ook Francis van Assisië en zijn orde hebben enige jaren op Isola del Garda doorgebracht.

Je kunt naar Isola del Garda (van april tot oktober) vanuit de havens van Barbarano, Gardone Riviera, Salo, Manerba, Portese, Bardolino, Garda en Sirmione. Kosten tussen de 25 en 30 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen, inclusief de rondleiding op het eiland.

Meer informatie over bezoek en rondleidingen op Isola del Garda vind je op de website van Isola del Garda.

(Foto’s Hans Dirix)

Gardameer_isola-del-garda-gardameer.jpg

Bekijk ook de video van Isola del Garda, gemaakt met een drone:
Isola del Garda (Gardameer – Lago del Garda) – Mooie video van Isola del Garda, eiland in het Gardameer, gemaakt met een drone.