Museo Santa Giulia

Dit historisch museum is gevestigd in een prachtig klooster in Brescia. Het is het Stedelijk Museum van de stad, uitgestrekt over een oppervlakte van 14.000 m², en neemt je mee op reis door de geschiedenis van Brescia, van de kunst uit de prehistorie tot heden.

Gardameer_musea-Musea-Santa-Giulia-k.jpg

Klooster

Het Benedictijner klooster van San Salvatore – Santa Giulia werd in 753 gesticht door de laatste koning van Lombardije, koning Desiderius en zijn vrouw Ansa. Het klooster heeft een grote religieuze, politieke en economische rol gespeeld, ook na de nederlaag van Lombardije tegen Karel de Grote. Volgens de legende vond bijvoorbeeld het dramatische verhaal van Ermengarda, dochter van Desiderius en afgewezen bruid van de Frankische keizer, hier plaats.

De tentoonstelling is opgebouwd uit onderdelen die verschillende tijdperken als thema hebben. Het complex is gebouwd op de ruïnes van een imposante Romeinse stad en omvat de kerk van San Salvatore en de crypte, de romaanse Santa Maria in Solario, het koor van de nonnen, de zestiende eeuwse kerk van Santa Giulia en het klooster zelf. De perfecte plek om je bezoek aan Brescia van start te laten gaan.

Gardameer_musea-Musea-Santa-Giulia-g.jpg

Historische sfeer

De bijzondere sfeer van de historische gebouwen werkt heel mooi samen met de tentoongestelde objecten uit de afgelopen eeuwen. Er zijn zo’n 11.000 objecten te zien, van Keltische helmen en paardentuig, Romeinse portretten en bronzen beelden, grafgiften, fresco’s en kunstvoorwerpen uit de middeleeuwen tot de 18e eeuw na Christus.

Vittoria Alata

Vittoria Alata, de ‘gevleugelde overwinning’ is het symbool van de stad: een groot bronzen standbeeld van het Capitolium. Recente studies hebben een nieuw licht geworpen op de geschiedenis van de sculptuur en het leven van de oude Brixia… kom het ontdekken in dit mooie museum!

Entree
Standaard 8,00 EUR / 14-18 jarigen en senioren: 4,00 EUR

Museo di Santa Giulia
Via dei Musei 81b, Brescia

Gardameer_musea-Musea-Santa-Giulia-Vittoria-Alata-k.jpg