Museo Nicolis – een uit de hand gelopen hobby

Dit mooie museum heeft een uitgebreide collectie oldtimers, vliegtuigen, fotocamera’s (ruim 500), muziekinstrumenten en schrijfmachines. Het is geen traditioneel museum, maar de privé collectie van Luciano Nicolis, die door zijn verzamelwoede het verhaal vertelt van de veranderingen in transport in de loop van de afgelopen twee eeuwen.

Gardameer_musea-Museo-Nicolisa-k.jpg

Museo Nicolis ligt in Villafranca, in de buurt van Verona. Museum is eigenlijk een verkeerd woord voor dit spectaculaire en ultra-moderne centrum. Het heet ‘Nicolis Museum van Auto’s, Technologie en Mechanica’, genoemd naar de verzamelaar Luciano Nicolis.

Deze ondernemer uit Verona heeft met een echte passie voor techniek en mechanica in de loop der tijd honderden auto’s, motoren en fietsen verzameld, maar je ziet er ook camera’s, schrijfmachines, muziekinstrumenten en andere bijzondere vondsten en uitvindingen.

Na zijn overlijden hebben zijn zoon en dochter zijn passie voor auto’s, techniek en mechanica levend gehouden door dit unieke museum te openen. Op zesduizend vierkante meter prijkt de schitterende privécollectie van Nicolis, die bestaat uit honderden kostbare en exclusieve voorwerpen, waarbij vooral de kleurrijke auto’s (ruim 100 oldtimers) en de collectie fietsen en motorfietsen een attractie op zich vormen.

Museo Nicolis 
Viale Postumia 71, Villafranca di Verona