Museo della Rocca en bezoekerscentrum

Een bezoek aan het informatiecentrum over Rocca di Manerba en het museum over de archeologische vondsten op de Rocca en omgeving is de moeite waard, al is het alleen maar om de ligging en het prachtige uitzicht op het Gardameer! 

Gardameer_musea-Museo-Civico-Archeologico-della-Valtenesi--k.jpg

Archeologie

Het museum vertelt het verhaal van het Parco Archeologico Naturalistico. Op de begane grond van het museum zijn archeologische vondsten te zien van opgravingen bij de burcht en in de omgeving. Je kunt een route volgen langs vitrines die een beeld geven van de nederzettingen die in Manerba, op de rots en in Sasso en Pieve San Sivino zijn gevonden tijdens opgravingen.

Vanaf het Mesolithicum (8000-5000 voor Christus) tot de 16e eeuw. Je ziet er onder andere resten van een woning uit de Bronstijd en van Romeinse villa’s tot religieuze gebouwen uit de Middeleeuwen.

De bovenverdieping is gewijd aan de flora en fauna die te vinden is in het park. Overal hangen prachtige foto’s en kun je lezen over de dieren en planten die hier voorkomen. Het omliggende Parco Archeologico Naturalistico is sinds kort een natuurreservaat. In het mooie landschap kun je je onderdompelen in een veelzijdige natuur vol verrassingen.

Burcht

Van de burcht is niet veel meer overgebleven, alleen een paar lage muurresten, maar het is zeker de moeite waard om naar de top van de Rocca te wandelen: bij het kruis van Manerba kun je genieten van een adembenemend uitzicht op het Gardameer.

Parco Archeologico Naturalistico en het Museo della Rocca
Via della Rocca 20, Manerba del Garba

Van april tot en met september dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Van oktober tot en met maart van 10.00 tot 18.00 uur.