Museo della Bicicletta

Museo della Bicicletta is een klein museum in Peschiera del Garda, met een unieke verzameling fietsen. Het is een uit de hand gelopen hobby van de broers Alberto en Gianmaria Pachera. 

De privé-verzameling van de broers van honderden oude fietsen bevindt zich in het oude magazijn van hun ouderlijk huis in Peschiera del Garda. Je ziet hier gewone stadsfietsen, koeriersfietsen, tandems en racefietsen van het midden van de negentiende eeuw tot het begin van de jaren tachtig.

Gardameer_alberto-pachera.jpg

Fietsen

De collectie van het museum varieert van een Michaud model uit 1860 tot een biclico (vélocipède) uit 1880, van een Metropol met asaandrijving en zonder ketting tot een Adler met een van de eerste versnellingsmechanieken. Uniek zijn de fiets van een medisch fficier uit 1925 en een houten driewieler uit 1924.

Naast fietsen verzamelden de broers ook tal van gadgets, accessoires en beeldjes van de heilige Christoffel, evenals kranten, tijdschriften, foto’s, posters en boeken over wielrennen en fietsen. Daarnaast is er nog een ruimte met antieke voorwerpen, zoals poederdozen, scheermesjes, kappersscharen, inktpotten en balpennen.

Het Museo della Bicicletta ligt aan de Vicolo di Via Barbarani in Peschiera del Garda. Het museum is alleen te bezoeken op afspraak.

Museo della Bicicletta