Museo del Castello Scaligero

In het Scaligero-kasteel van Torri del Benaco zit een leuk, klein museum gewijd aan met name de scheepsbouw en visserij bij het Gardameer. 

Het museum bestaat uit verschillende (kleine) zalen, elk met een eigen thema. De eerste zaal laat de gereedschappen zien van de scheepsbouwers, die de vissersboten en gondels bouwden en repareerden waarmee op het Gardameer werd gevaren en gevist. In een andere zaal zie je meer over de visserij, zoals antieke netten, een gondel en andere materiaal van de vissers.

Gardameer_Torri_del_Benaco_(11).jpg

De volgende zaal is gewijd aan de olijfbouw, met apparatuur om olijven te kneuzen, zoals sommige stenen die nog dateren uit de Romeinse tijd. Buiten staat een gigantische olijfpers. Ook is er aandacht voor de geschiedenis van Torri del Benaco en voor de rotstekeningen bij het Gardameer, die terug gaan tot de prehistorische tijd.

Je kunt omhoog klimmen en boven op de kasteelmuren rondlopen. Hier heb je een prachtig uitzicht op het haventje en sfeervolle centrum van Torri del Benaco, en op een groot deel van het Gardameer. Tegen de zuidmuur van het kasteel vind je een van de laatste limonaia, kweekkas voor citroenen, die nog in gebruik zijn rond het Gardameer.

Gardameer_torri-del-benaco-kasteel.jpg

Museo del Castello Scaligero
Viale Fratelli Lavanda 2, Torri del Benaco

Openingstijden:
1 april tot 15 juni: 9.30-12.30 uur en 14.30-18.00 uur.
16 april tot 15 september: 9.30-13.00 uur en 16.30-19.30 uur.
16 september tot 31 oktober: 9.30-12.30 uur en 14.30-18.00 uur.

Foto’s Dennis Faro