MART – Museum voor moderne kunst

Het opvallende bouwwerk van MART, museum voor moderne kunst in Rovereto, is tot de nok gevuld met Italiaanse moderne kunst, een must voor kunstliefhebbers.

Moderne kunst

MART (Museo di Arte Moderna e Comtemporanea di Trento e Rovereto) in Rovereto werd ontworpen door toparchitect Mario Botta. Op 6.000 m2 presenteert dit museum een eersteklas selectie van moderne en hedendaagse kunst. De belangrijkste focus van de collectie, met meer dan 30.000 schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken, ligt op de Italiaanse 20e eeuwse kunst. Maar omdat de collectie is samengesteld door overnames, private schenkingen en legaten biedt het ook een uniek inzicht in de internationale moderne kunst.

Gardameer_musea-mart-kk.jpg

Tentoonstellingen

Beginnend met de Futuristen, een van de belangrijkste sectoren van de collectie, geniet je hier van de grootste Italiaanse kunststromingen van de 20e eeuw. Ook werken van jonge hedendaagse kunstenaars worden tentoongesteld. Elke 4-5 maanden is er een grote tentoonstelling met originele, innovatieve thema’s.

Nog twee locaties in Trento en Rovereto

De belangrijkste locatie wordt gecompleteerd met nog twee sites. Het Palazzo delle Albere in Trento herbergt prachtige kunstwerken uit de vaste collectie van 19e eeuwse kunst, maar ook een verzameling van gips prenten van Andrea Malfatti. In 2009 werd Casa d’ Arte Futurista Depero geopend, het enige museum voor futuristische kunst in ItaliĆ«. Het toont onder andere kunstwerken ontworpen door de kunstenaar Fortunato Depero en een documentatie zijn belangrijkste werken.

MART
Corso Bettini 43, Rovereto