Il Divino Infante – Museum Heilig Kind

Deze unieke collectie met beelden van het kindje Jezus van kunstverzamelaar Hiki Mayr is het eerste en enige museum in de hele wereld met dit thema. Het bestaat sinds 2005. Hiky Mayr, een kunstverzamelaar van Duitse afkomst wijdde al meer dan 35 jaar van haar leven aan het zoeken, verzamelen en restaureren van sculpturen die het kindje Jezus afbeelden.

Gardameer_musea-Il-Divino-Infante-k.jpg

Kindje Jezus

In Gardone Riviera kun je een bezoek brengen aan het museum Il Divino Infante (het goddelijk kind) met meer dan 200 sculpturen van het kindje Jezus uit de laatste drie eeuwen. De collectie van Hiky Mayr is de belangrijkste tentoonstelling van figuratieve werken van het kind Jezus. Deze artistieke beeldhouwwerken dragen soms kostbare kostuums met fijn borduurwerk, prachtig kant, garnituren en parels, gekleurd glas en edelstenen. Ze hebben een bijzondere artistieke waarde en zijn vol van religieuze betekenis.

De beeldjes gemaakt van hout, was, klei of papier-maché tonen een toename in de verering van het kind Jezus, vanaf het begin van de zeventiende eeuw, door heel katholiek Europa. Ook bezienswaardig is de klassieke Napolitaanse wieg met meer dan honderddertig figuren.

Museo Il Divino Infante
Via Dei Colli 34, Gardone Riviera

Gardameer_musea-Il-Divino-Infante-g.jpg