Ferrari Museum in Maranello

Net volledig gerenoveerd om nog meer tentoonstellingsruimte te kunnen bieden, noemt het Museo Ferrari in Maranello zich nu het museum van de toekomst. En het doet die benaming nog eer aan ook. Het is niet alleen een verzameling auto’s uit het verleden, maar een bijzondere belevenis van de wereld van Ferrari, waar de historische auto’s en de geschiedenis je inzicht geven in de achtergrond van de huidige modellen, de Formule 1 races en de technologie van de toekomst. Je kunt nu zelfs een ritje maken over het testcircuit en door de fabriek – in een bus weliswaar, maar toch. 

Auto’s, grote schermen en films, interactieve tools zoals de uitleg van de Grand Prix pitmuur en de mogelijkheid om als een Formule 1-coureur aan boord van een semi-professionele simulator te zitten: dit museum is een must voor Ferrari-fans.

Gardameer_musea-Museo-Ferrari--tour-k2.jpg

Toer langs het testcircuit en door de fabriek

Je kunt – met een bus – kennismaken met het circuit waar Ferrari auto’s heeft getest sinds 1972 en de Ferrari-fabriek waar de auto’s met het embleem van het steigerende paard worden gebouwd. Je mag de bus niet verlaten, maar wel foto’s of filmpjes maken tijdens de toer.

Je boekt de excursie via de website van het museum. Omdat je eerst online een toegangsticket voor het museum moet kopen, is het handig om eerst de beschikbaarheid van de toer te controleren voor je je kaartje koopt.

Ticket voor volwassenen: € 15
Kinderen tot 18 jaar onder begeleiding van ouders: € 5

Gardameer_musea-Museo-Ferrari--experience-k.jpg

F1 Driving Experience

Het Ferrari Museum in Maranello biedt nu ook de mogelijkheid om je even een echte Formule 1-coureur te voelen, dankzij de rijsimulator, waarin de kleinste details van een van de meest opwindende tracks in de wereld zijn gereproduceerd: Monza.

Een belevenis die je laat kennismaken met het ware gevoel van de chauffeur in een Formule 1 single-seater  In de auto voel je de baan, hij reageert realistisch op de toestand van de weg en de stoepranden en last but not least kun je de buitengewone acceleratie en remkracht aan den lijve ondervinden – je merkt meteen hoe gemakkelijk het is om (te) snel te rijden met zo’n geavanceerde auto!

Voordat je aan boord gaat krijg je een uitleg over de versnellingsbak (F1 soort, met shift paddles en geen koppeling) en welke versnellingen je moet gebruiken. De simulator met professionele eigenschappen is opgezet voor ‘gentleman drivers’, maar de simulator kan ook worden opgezet in de professionele modus. Ontdek het Formule 1-coureur gevoel: spannend en minder moeilijk dan je zou denken.

Duur en kosten: 1 ronde van 7 minuten kost € 25,-.

Gardameer_musea-Museo-Ferrari--g.jpg

Het museum is het hele jaar open, behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Er is ook een leuk café, waar je regionale producten kunt proeven die favoriet zijn bij Enzo Ferrari.

Museo Ferrari
Dino Ferrari 43, Maranello