LEGOLAND Water Park in Gardaland

In pretpark Gardaland bij het Gardameer opent in 2020 het Legoland Water Park, een waterpark dat helemaal in het teken staat van LEGO. Het waterpark in Gardaland is het eerste LEGOLAND Water Park in Europa. Er bestaan al Legoland-waterparken in Dubai, Maleisië en de Verenigde Staten (Californië en Florida).

Er is 20 miljoen euro geïnvesteerd om het terrein van 15.000 vierkante meter om te toveren tot een fantastisch speel- en zwemparadijs. Het is een prachtig waterpark met miljoenen felgekleurde LEGO steentjes waar kinderen vanaf 2 jaar plezier kunnen maken en unieke bouwervaringen met LEGO kunnen opdoen en interactieve spellen kunnen spelen, terwijl hun ouders heerlijk kunnen ontspannen in het omringende groene landschap.

LEGOLAND Water Park in Gardaland 1

Gardaland

Gardaland bestaat nu uit een pretpark met acht spectaculaire rollercoasters, een overdekt Sea Life-aquarium en drie themahotels. “De wereldwijde populariteit van het merk LEGO gaat zeker bijdragen aan het versterken van de positie van Gardaland als een belangrijke toeristische familiebestemming”, aldus directeur Aldo Maria Vigevani. “Het is onze intentie om met de komst van het waterpark meerdaags bezoeken te stimuleren. Die strategie gaat hand in hand met de nieuwe hotels die we de afgelopen jaren hebben geopend, zoals het Magic Hotel.”

Attracties

LEGOLAND Water Park Gardaland heeft ontzettend veel attracties waar grote en kleine bezoekers van kunnen genieten. De belangrijkste attracties zijn Lego River Adventure, een ‘lazy river’ met opblaasbare banden, Miniland, bestaande uit zo’n honderd Lego-miniaturen van beroemde Italiaanse gebouwen én enkele attracties uit Gardaland, Pirate Bay, een familiezwembad, Beach Party, een waterspeelplaats met waterkanonnen en kleurrijke glijbanen en LEGO Creation Island, gericht op het spelen door middel van creativiteit en ontdekking.

De toegangspoort staat in de zone waar nu het theater Pala Magic staat, tegenover de welbekende achtbaan Raptor. De poort is 13 meter breed en 6,5 meter hoog en is gebouwd met 400 ‘gigantische’ LEGO steentjes. De bijzondere boogvorm doet met de kleuren blauw en wit denken aan een grote watergolf. Bij de poort ligt een grote en mooie paarse octopus, die bestaat uit 258.126 legostenen.

LEGOLAND Water Park in Gardaland 2

LEGO River Adventure

Na onder de toegangspoort te zijn doorgelopen, wordt de aandacht van de bezoekers meteen getrokken door de LEGO River Adventure, een rivier die door het grootste deel van het Water Park loopt en waarop je kunt varen op personaliseerbare opblaasbootjes. Bezoekers kunnen gebruik maken van grote, zachte, drijvende LEGO-stenen om hun bootje uniek te maken en vervolgens te ontspannen, terwijl ze door de lichte stroom over de rivier worden meegevoerd. Het parcours gaat door een grot met een onderzee setting en loopt langs Miniland, met een honderdtal beroemde Italiaanse monumenten, allemaal geheel opgebouwd uit LEGO steentjes.

LEGOLAND Water Park in Gardaland 3

LEGO Creation Island

Het gebied LEGO Creation Island is helemaal gericht op het spelen door middel van creativiteit en ontdekking. Kinderen kunnen bij de attractie ‘Build a Boat’ zelf bootjes bouwen met LEGO steentjes. De modellen kunnen dan te water worden gelaten en tegelijk met de boten van andere kinderen, dankzij een interactief platform, zo snel mogelijk over de rivier worden gestuurd, om te zien welke boot als eerste over de finish vaart. Langs het parcours worden ook kleine dijken aangelegd, waardoor de waterstroom kan worden omgeleid of veranderd.

inderen kunnen ook bouwwerken creëren met DUPLO steentjes, een groot zandkasteel helemaal met LEGO steentjes versieren en grote zachte blokken gebruiken om reusachtige muren te bouwen. Plezier verzekerd!

LEGOLAND Water Park in Gardaland 4

Waterpret

DUPLO Splash is een attractie voor kleine avonturiers die hier hun eerste stapjes op glijbanen zetten en door middel van spel leren ontdekken. In dit gebied kunnen kinderen en hun families alle waterdieren ontdekken die op verschillende plekken op aarde voorkomen, van de jungle tot de poolgebieden. De grootste pret is ook gegarandeerd op de glijbanen van Jungle Adventures met afdalingen voor het hele gezin: zittend in een band, alleen, in de open lucht of in het donker, iedereen kiest zijn favoriete glijbaan. Beach Party is de naam van een waterspeelplaats voor kinderen, een onweerstaanbare attractie met speelplekken op meer niveaus, kleurrijke glijbanen, waterkanonnen die uit elke hoek water schieten en een gigantische kantelende emmer bovenop een toren.

De attractie Pirate Bay is met zijn grote zwembad de ideale plek voor het hele gezin, om lekker te zwemmen, even te verfrissen of gewoon te ontspannen. Door de langzaam aflopende zwembadbodem kunnen kleine kinderen gemakkelijk eerst in het ondiepe spelen met de LEGO personages voordat ze het piratenfort gaan veroveren. In dit gebied vind je ook de LEGOLAND Shop waar alle liefhebbers van LEGO steentjes hun favoriete producten kunnen kopen om ook thuis nog te kunnen nagenieten van deze leuke ervaring en het thema-restaurant Harbour Restaurant, voor een snelle pauze en een lekker hapje tussen het glijden en duiken door.

LEGOLAND Water Park in Gardaland 5

Miniland

Een van de attracties van LegoLand Waterpark waar veel bezoekers de meeste belangstelling voor zullen hebben is zeker Miniland. Met 4,9 miljoen Lego-steentjes zijn hier de beroemdste monumenten van Italië nagebouwd. Een honderdtal monumenten, gebouwd op een schaal van 1:20, speciaal ontworpen voor Gardaland zijn hier te bewonderen. Van de Dom van Milaan en de Toren van Pisa tot het Colosseum, de Trevifontein en de Sint-Pietersbasiliek. En het zijn zeker geen kleintjes; het LEGO Model van de Dom van Milaan, het hoogste monument van het gebied, is hoger dan 3 meter en het model van de Sint-Pietersbasiliek is liefst 5,6 meter breed.

Fascinerend is ook het gebied gewijd aan Venetië, met de Basiliek van San Marco – 1,12 m hoog, 1,60 m breed en 1,81 m diep – en de Klokkentoren van San Marco – 3 meter hoog en 40 cm breed. Aan de realisatie van deze twee LEGO Modellen – in totaal bestaande uit bijna 75.000 LEGO steentjes en 525 elementen – werkten twee ontwerpers en tien bouwers voor een totaal aan 1.245 werkuren. Het model van de Klokkentoren, dat een zeer getrouwe versie is van het originele monument, krijgt ook een interactief aspect, in de zin dat bezoekers, door op een knop te drukken, zelf de klokken kunnen luiden.

Miniland is onderverdeeld in zes clusters verspreid over de oever van de Lazy River. Het is te zien vanaf opblaasbootjes en kan bezocht worden vanaf het vasteland. Er is ook een cluster gewijd aan Gardaland Resort met de populairste attracties, van de beroemde Boom van Prezzemolo tot de spectaculaire Escape from Atlantis en het splinternieuwe Gardaland Magic Hotel.

LEGOLAND Water Park in Gardaland 6

Tickets

Voor het Legoland Water Park moeten speciale combitickets gekocht worden. De ingang komt ín het bestaande pretpark te liggen, naast de wing coaster Raptor en vlak naast Peppa Pig Land en Fantasy Kingdom. 

Winter

Bij het ontwerpen van de waterwereld heeft men er rekening mee gehouden dat sommige onderdelen ook ‘s winters geopend kunnen worden, zoals miniatuurstad Miniland en Lego Creation Island. Of er daadwerkelijk een winteropenstelling komt, is nog niet besloten.

LEGO

In 1932 werd in Denemarken het merk LEGO opgericht. Het woord LEGO is een combinatie van de eerste twee letters van de Deense woorden “LEeg GOdt”, wat “speel goed” betekent. Bijna 90 jaar na de oprichting is het merk van de legendarische bouwsteentjes tegenwoordig wereldmarktleider in de sector constructiespeelgoed en vertegenwoordigd in meer dan 140 landen en verkoopt elk jaar circa 70 miljard componenten. Het merk is geliefd bij kinderen overal ter wereld en van alle leeftijden en telt meer dan 340 “LEGO User Groups” in de hele wereld met honderdduizenden abonnees.

Pretpark Gardaland is eigendom van Merlin Entertainments, net als de Legoland-parken in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannie.

LEGOLAND Water Park in Gardaland 7