Markten in Verona

Liefhebbers van markten in Italië kunnen ook in Verona terecht. Er is dagelijks een markt op Piazza delle Erbe, er zijn een aantal weekmarkten en maandelijks een grote antiekmarkt in de prachtige stad van Romeo en Julia.

Op het Piazza delle Erbe, waar zich in de Romeinse tijd het forum van Verona bevond, worden elke dag in alle vroegte een aantal marktkraampjes opgebouwd, waar je groente, fruit en souvenirs kunt inslaan. Zeker als de zon schijnt vormen de terrassen op dit plein een heerlijke plek om het Italiaanse leven te bekijken.

Gardameer_markt-verona-1b.jpg

Weekmarkten

Voor de échte weekmarkten, waar de inwoners van Verona zelf ook inkopen komen doen, kun je op dinsdag en vrijdag terecht op het grote plein voor de San Zeno Maggiore. Op woensdag en vrijdag kun je ook naar de Porta Vescovo, maar de grootste markt wordt elke zaterdag gehouden op het Piazzale Olimpia.

Deze markt is genoemd naar de wijk Stadio, die op zijn beurt de naam dankt aan het stadion van Verona dat hier is gevestigd, het Stadio Marcantonio Bentegodi. De wijk Stadio is een echte woonwijk en dat zie je terug op de markt. Niet alleen vind je hier de grootste keuze (er zijn zo’n 260 kramen), maar ook betaal je hier een gewone prijs voor bijvoorbeeld een bakje aardbeien of een net sinaasappels. Naast groente, fruit en andere levensmiddelen vind je hier ook kleding, huisraad, schoenen en tassen.

Gardameer_markt-verona-antiek-1a.jpg

Mercato delle Tre A

Een van de mooiste pleinen in de stad van Romeo en Julia is het Piazza San Zeno, met de gelijknamige kerk. Hier wordt elke derde zaterdag van de maand een antiekmarkt gehouden, de Mercato delle Tre A (‘Markt van de Drie A’s’). Deze drie A’s staan voor Antiquariato (Antiek), Artigianato (Kunstnijverheid) en Arte (Kunst). Dit zijn inderdaad de drie hoofdrolspelers op het plein, met voor ieder wat wils: van echt antieke stukken tot houtsnijwerk, van beelden en schilderijen tot meubels en serviezen.