Markten in Bergamo

In Bergamo vinden elke maand ook een aantal leuke markten plaats, met name in de Città Alta, het oude historische centrum van Bergamo bovenop een heuvel.

Weekmarkten

Boodschappen doen op de markt kan natuurlijk ook in Bergamo. De grootste markt van de stad vindt plaats op maandagochtend op het Piazzale della Malpensata. Ook op zaterdagochtend is er een grote markt, op en om het Piazzale dello Stadio. Wie lokale delicatessen wil kopen, slaat vooral zijn slag bij de kraampjes met bijzondere kazen en vleeswaren.

Gardameer_markt-bergamo-2a.jpg

Antiekmarkt

De Mercato Antiquario in Bergamo is een antiekmarkt op elke derde zondag van de maand op en om Piazza Angelici. Er zijn zo’n vijftig kraampjes met antiek, boeken, prenten en verzamelobjecten.

Mostra Artigianato

Eveneens in de Città Alta, om precies te zijn op het Piazza Cittadella, wordt elke tweede zondag van de maand een sfeervolle kunstnijverheidsmarkt georganiseerd. Er zijn tal van demonstraties en uiteraard kun je de creaties van de kunstenaars ook kopen als aandenken aan je bezoek aan deze inspirerende markt in Bergamo.

Natural Bergamo

De biologische markt Natural Bergamo is een van de grootste biologische markten in Noord-Italië. Naast pure producten uit de directe omgeving vind je elke vierde zaterdag van de maand op en om Piazza Dante ook lokale delicatessen. Koop zeker de casonsei, verse pasta gevuld met vlees!