Al Mercato Coperto dei Formaggi

Grenzen en taal zijn geen barrières wanneer het op kaas aankomt – dat is duidelijk te zien aan de Duitse nummerplaten naast Al Mercato Coperto dei Formaggi, een onopvallende kaaswinkel in Gavardo. Het is dan ook echt ’the place to be’ voor heerlijke streekkazen.

Let op: deze historische winkel is helaas GESLOTEN! De eigenaars Giusy Orioli en Enrico Braga genieten na 40 jaar hard werken van hun welverdiende pensioen.

Gardameer_leuke-winkels-kaas.jpg

De specialiteiten, van kazen tot vleeswaren, die worden aangeboden in deze winkel zijn allemaal topproducten uit de valleien van Brescia en omgeving. De zaak werd bestempeld als de encyclopedie van kaas. Ze hadden zo’n internationale faam verworven dat ze klanten hadden uit de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Duitsland, Noord-Europa en Australië.

Elke vierkante, ronde en wigvormige kaas smaakt er heerlijk. Koop er bijvoorbeeld een smaakvolle Stracchino di Bagolino (gemaakt van geitenmelk), waarbij de eigenaar je tipt dat je de kaas even moet bedruppelen met olijfolie van het Gardameer. Of kies voor miilde koemelkkaas. Beide heerlijke kaasjes om van te genieten met een goed knapperig brood en een glas rode wijn.

ORIOLI GIUSEPPINA
Via Molino 3, Gavardo