La Casa del Dolce van Joseph Barone

IJs en chocolade: voor Joseph Barone was het liefde op het eerste gezicht. Op de hotelschool raakte hij geïnspireerd om van zoetigheid zijn beroep te maken. Nu is zijn ijssalon in Salò een van de meest geliefde bij het Gardameer. Je vind de ijssalon links van de Dom, herkenbaar aan de lange rij die op mooie dagen voor de deur staat… 

Gardameer_ijs-La-Casa-del-Dolce-van-Joseph-Barone-k.jpg

Gelateria in Salò

Joseph Barone werd geboren in 1966 in Londen. Zijn Italiaanse ouders waren naar Engeland overgestoken om er werk te zoeken. Twaalf jaar geleden stopte hij met zijn werk als chef-kok om zijn passie voor ijs en zoetwaren te kunnen uitoefenen. Gelukkig voor ons keerde de zoon terug naar het land van herkomst van zijn ouders, want hij maakt nu het heerlijkste ijs in zijn eigen gelateria in Salò!

Barone pronkt niet met zijn verschillende ijssoorten zoals in de meeste ijssalons. Hij houdt alles een beetje ‘verborgen’, klaar om ontdekt te worden… Als je eenmaal gaat proeven, weet je niet meer van ophouden, zoveel verschillende smaken en verrassende combinaties!

Gardameer_ijs-La-Casa-del-Dolce-van-Joseph-Barone-g.jpg

Smaken

Toppers zijn Oro Nero (zwarte goud), een tractatie van 66% pure chocolade doordrenkt met groene thee, bergamot en bittere chocolade saus, Americano, een combinatie van karamelpasta (dulce de leche), muesli, banaan en maraschino (een Italiaanse kersenlikeur), en Orgasma (..), room, witte chocolade, amandelen en caramel verenigd in een fantastische smaaksensatie. De sorbet Ocumare is ook een aanrader!

Alsof Joseph het met zijn ijssalon nog niet druk genoeg had opende hij ook een Chocolaterie dicht bij zijn gelateria (via Fantoni). Deze charmante, boeiende koffieshop is een soort poort naar de hemel: zelfgemaakte chocolade in verschillende vormen, semireddo gebak en bevroren desserts zijn een verleiding die moeilijk is te weerstaan…

La Casa del Dolce di Barone Joseph
Piazza Duomo 1, Salò

La Casa del Dolce van Joseph Barone 1