Pechhulp bij het Gardameer

Bij het Gardameer zit je ook goed als je onverhoopt pech krijgt met je auto of camper. Zowel de ANWB als reisverzekeraar Allianz Global Assistance hebben in juli en augustus pechhulpverleners bij het Gardameer. Zij komen langs bij de camping of het hotel. De medewerker van Allianz Global Assistance doet dat zelfs met een waterscooter! 

Wegenwacht ANWB

Bij problemen met de auto of camper onderweg bij het Gardameer of op de camping of bij je hotel kun je ook dit jaar weer rekenen op de Wegenwacht van de ANWB. Vanaf begin juli tot eind augustus worden 16 wegenwachten gestationeerd in populaire vakantiegebieden in met name Frankrijk en Italië. Twaalf wegenwachten zijn aan het werk in Frankrijk en vier wegenwachten verblijven deze zomer in Italië. Drie van hen werken rond het Gardameer en één in Toscane.

Zij komen langs op de camping of bij je hotel om problemen met de auto of camper op te lossen. De wegenwachten voor Italië en Frankrijk worden aangestuurd door de steunpunten van de ANWB Alarmcentrale in Lyon en München.

Allianz

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance heeft deze zomer drie servicepunten op drukbezochte vakantiebestemmingen om Nederlanders met pech te helpen: in Italië in Desenzano del Garda bij het Gardameer en in Zuid-Frankrijk in Le Muy (Provence) en Narbonne (Languedoc).

Gardameer_waterscooter-pechhulp-1.jpg

Waterscooter

Aan het Gardameer wordt zelfs een waterscooter gebruikt om zo nog meer gestrande Nederlanders te kunnen helpen. Met de waterscooter vermijden de servicemonteurs de files op de wegen rondom het Gardameer en zij kunnen zo sneller naar de overkant van het meer komen. Via de weg bleek de afgelopen jaren als gevolg van grote drukte de aanrijtijd tot wel twee uur te kunnen oplopen. Om zowel de gestrande vakantiegangers als de technisch specialisten tegemoet te komen, worden pechhulp en diagnose nu over water aangereikt.

Met de jetski is elke camping aan het Gardameer in hooguit een half uur te bereiken. Op een dag kunnen nu zeven vakantiegangers met pech worden geholpen in plaats van vier, omdat met de waterscooter reistijd bespaard wordt.

Allianz Global Assistance startte met de servicepunten in 2010 omdat de oorzaak van pech in het buitenland namelijk vaak minder snel geconstateerd wordt dan in Nederland. In Italië, bijvoorbeeld, hebben dealers vaak langer dan een dag nodig om een diagnose te stellen. Hierdoor staat een gestrande reiziger onnodig lang stil. Daarnaast is het prettig om in het Nederlands te kunnen uitleggen wat er met de auto aan de hand is. Vorige zomer werd van alle meldingen 86% ter plekke door de servicemonteurs gerepareerd.