Wijnfestival Bardolino

Ben je eind september of begin oktober bij het Gardameer? Dan moet je zeker het jaarlijkse wijnfestival in Bardolino bezoeken! Heerlijke wijn proeven en groot feest!

Het beroemde wijnfestival Festa dell’Uva e del Vino (Festival van de druiven en de wijn) is in Bardolino het grootste evenement van het jaar en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar het levendige stadje aan het Gardameer. Vijf dagen lang staat het stadje in het teken van wijn en feest. In 2022 vindt het festival plaats van 29 september tot en met 3 oktober.

Gardameer_festa-del-vino-uva-bardolin.jpg

Druivenoogst

Met de start van de druivenoogst presenteren de wijnboeren uit de omgeving van Bardolino hun beste wijnen. Op de boulevard langs het Gardameer zijn er wijnproeverijen en je kunt genieten van heerlijke regionale specialiteiten, zoals risotto, vis en polenta.

Gardameer_feesten-culinair-g.jpg

Muziek en vuurwerk

Er is iedere avond muziek en er zijn (mode)shows en spelletjes. De restaurants en wijnbarretjes in de stad hebben speciale menu’s en leuke aanbiedingen. Op zondag is er om 23.00 uur een spectaculair vuurwerk boven het Gardameer.