Verona in Love

Valentijnsdag wordt zoals ieder jaar vooral in Verona uitgebreid gevierd. Op de dagen rond 14 februari vindt in de stad van Romeo en Julia, op 30 kilometer van het Gardameer het festival ‘Verona in Love’ plaats. 

Verona staat dan vier of vijf dagen lang in het teken van de liefde, met allerlei activiteiten en festiviteiten zoals bijzondere films en romantische Valentijns-menu’s in speciaal geselecteerde restaurants, maar ook markten, speciale exposities en intieme concerten. In 2022 vindt het festival van 11 tot en met 14 februari plaats.

Gardameer_feesten--verona-in-love-k-hart.jpg

Hartvormige markt

Op de Piazza dei Signori vind je een markt in de vorm van een hart, met leuke cadeautjes en lekkere hapjes. Op Valentijnsdag om precies 18.00 uur komen alle geliefden hier tezamen en wordt er één minuut lang gekust.

Chocolade

Op de Piazza Bra is dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur een markt waar alleen maar heerlijke chocoladeproducten worden verkocht. Tijdens Verona in Love vinden er voortdurend optredens van straatartiesten en concerten plaats in het centrum van de stad. De top van de Torre Lamberti licht tijdens het festival rood op.

Gardameer_feesten--verona-in-love-g.jpg

Balkon van Julia

Van woensdag 14 tot en met zondag 18 februari kun je zowel het huis van Julia (Giulietta) in de Via Capello als haar tombe bezoeken voor slechts één euro. Je kunt er op het beroemde balkon poseren of gratis computers in het pand gebruiken om lieve mailtjes naar je geliefde(n) te sturen. Ook kun je meehelpen bij het beantwoorden van liefdesbrieven.

Hangslot aan de brug

Gooi een muntje in de Pozzo dell’Amore, de Put van de Liefde, in de Vicolo Cieco Pozzo San Marco of maak samen met je geliefde een hangslotje vast aan de Ponte Pietra, de oudste en bekendste brug van Verona.