Pasen bij het Gardameer

Pasen is in Italië een belangrijk feest. Ook bij het Gardameer wordt het uitgebreid gevierd – met de Kruisweg, concerten, feesten en veel (grote..) chocolade eieren.

Gardameer_feesten--vpasen-k1.jpg

Pasen

Pasen is een belangrijk feest in Italië en wordt ook bij het Gardameer uitgebreid gevierd. Anders als bij ons kennen ze in Italië geen paashaas of bont gekleurde eieren. Echter wel chocolade-eieren, van klein tot supergroot en bont versierd, soms gevuld met allerlei verrassingen en lekkernijen. De ‘Colomba Pasquale‘, een koek in de vorm van een duif, behoort ook tot de traditie.

Goede Vrijdag is een feestdag in Italië en op Paaszondag kun je in veel plaatsen een Paasconcert bezoeken, zoals bijvoorbeeld in Arco en Limone sul Garda. Tweede Paasdag is voor veel Italianen een dag die ze vieren met vrienden, kennissen en familieleden. Tijdens het Paasweekend is er in Bardolino een markt met regionale lekkernijen en kunst.

Pasen bij het Gardameer 1

Activiteiten tijdens de Paasdagen bij het Gardameer:

  • Pasqua Musicale Arcense – Muziekfestival in Arco met concerten op diverse plaatsen, waaronder de kerken Collegiata en SS Trinita. Vooral kerkelijke en klassieke muziek in het teken van Pasen.
  • Via Crucis in Brenzone, nabootsing van de Kruisweg van Christus op Goede Vrijdag. In Brenzone gebeurt dat door acteurs, en dat levert een bijzonder mooi schouwspel op. De processie start om 20.30 uur in de kerk van Castelletto di Brenzone, gaat door het historisch centrum van dit plaatsje aan het Gardameer en trekt dan vervolgens door olijfgaarden de bergen in naar het dorpje Biasa.
  • Paasmarkt in Bardolino langs de oeverpromenade met wijn, olijfolie en regionale specialiteiten. Drie dagen lang, tijdens het Paasweekend, dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur.
  • Paasmarkt in Lazise, van Goede Vrijdag tot Paasmaandag is er een markt op de boulevard langs het Gardameer, met lekkere hapjes, wijn en ambachtelijke producten.
  • Paasmaandag is er in de olijfgaarden bij Campo (Brenzone) een feest met gratis spaghetti, polenta met worst en wijn uit de regio.

Kijk in de Agenda van Gardameer-Nu voor de datums en aanvangstijden.