Nieuwjaar bij het Gardameer

Het nieuwe jaar wordt ook bij het Gardameer traditiegetrouw met feest en vuurwerk ingezet. In veel stadjes zijn er party’s en Silvesterfeesten die beginnen op Oudejaarsavond, zoals in Bardolino, Desenzano del Garda, Riva del Garda, Arco, Sirmione, Garda, Peschiera del Garda, Salo (Piazza Vittoria) en Malcesine.

Gardameer_feesten-nieuwjaar-k.jpg

In Malcesine kun je van 10.00 uur ’s morgens tot 04.00 uur ’s nachts terecht in het kasteel van dit stadje. De toegang is gratis. Vanaf 21.00 uur start in het theater een grote party.

Na 24.00 uur barst het feest los op veel pleinen en boulevards langs het Gardameer, tot in de vroege uurtjes wordt er dan doorgefeest met muziek van live artiesten of DJ’s. In sommige plaatsen, zoals Riva del Garda en Malcesine wordt het nieuwe jaar verwelkomd met een spectaculair vuurwerk.

Cruise

Navigarda organiseert elk jaar een oudejaarscruise op het Gardameer. Reserveer een plaatsje aan boord van het schip en geniet van een uitgebreid oudejaarsdiner met lokale specialiteiten en wijnen. Er wordt ook voor live muziek en entertainment gezorgd en natuurlijk kan je ook kijken naar de vuurwerkspektakels in de dorpjes rond het meer. De boot vertrekt in Desenzano del Garda om 21.00 uur en er wordt gevierd tot 3.30 uur.

Nieuwsjaarsduik en nieuwjaarsconcerten

Op Nieuwjaarsdag vinden op een aantal plaatsen de traditionele nieuwjaarsconcerten plaats, zoals Arco en Bardolino. Voor een nieuwjaarsduik in het ijskoude water van het Gardameer kun je terecht in Riva del Garda, om 11 uur op Piazza III Novembre, in Bardolino en in Brenzone. Deelname is gratis.