Carnaval bij het Gardameer

Carnaval wordt ook bij het Gardameer volop gevierd. Met name in de plaatsen in het noorden van het meer kun je genieten van kleurrijke kostuums, optochten, muziek en feesten op straat. Onder het motto: A carnevale ogni scherzo vale (met carnaval is elke grap veroorloofd) vieren de Italianen feest.

Eten

Een belangrijk onderdeel van het feest is voor de Italianen eten. In veel steden en dorpen bij het Gardameer zijn er gratis spaghetti, macaroni, gnocchi, polenta en allerlei zoete lekkernijen voor de feestgangers.

Gardameer_carnaval-gardameer-1.jpg

Overzicht van carnavals-activiteiten in 2020:

Arco
Arco verandert tijdens carnaval twee weekenden lang in Arcoland. Een kleurrijke wereld van carnaval, optochten, clowns, games en entertainment voor kinderen. In 2020 is dat op 15 en 16 en 22 en 23 februari.

Riva del Garda
In Riva Del Garda wordt op de donderdag aan de vooravond van carnaval gratis macaroni uitgedeeld. Op de Piazzale Chiesa di San Giuseppe vanaf 15.30 uur.

Torbole Nago
Op carnavalszondag kun je in Torbole terecht voor het traditionele feest Sbigolada Torbolana. Met gratis spaghetti met gehaktsaus of saus van vis uit het meer. Van 12.00 tot 14.00 uur. In Nago gebeurt hetzelfde op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur.

Gardameer_carneval-1.jpg

Garda
Garda viert tussen 1 en 26 februari 2020 het ‘Grand Magna Aole’.

Manerba del Garda en Lazise
Optochten zijn er o.a. in Bardolino, Manerba del Garda en Lazise.

Verona
Ben je in de buurt van Verona tijdens carnaval dan is een bezoek aan deze stad zeker aan te raden! In Verona wordt bijna een maand lang carnaval gevierd. Overal in de straatjes en op de pleinen van de stad kom je straatmuzikanten, carnavalsorkestjes en fantasierijk verklede en gemaskerde mensen tegen. Er vinden diverse optochten plaats. Meer informatie over het programma vind je op de website van Carnevale Veronese.