Bike Festival in Riva del Garda

Mountainbikeliefhebbers die tijdens de meivakantie richting het Gardameer gaan kunnen hun hart ophalen op het Bike Festival in Riva del Garda. In en rondom het Congrespaleis aan de oevers van het meer vindt vier dagen lang een van de grootste bikefestivals van Europa plaats: traditioneel de start van het mountainbike-seizoen bij het Gardameer.

Gardameer_feesten-Sympatex-Bike-Festival-in-Riva-del-Garda-k.jpg

Het Bike Festival in Riva del Garda is een van de grootste van Europa en trekt meer dan 20.000 bezoekers. Op het programma staan een beurs en expositie met ruim honderd exposanten met alle nieuwigheden, trends en ontwikkelingen. Je kunt de nieuwste fietsen van de beste fabrikanten bekijken en testen en er zijn demonstraties door enkele grote sterren uit de MTB-wereld. Er zijn muziekoptredens en interviews met bekende sporters. Op dinsdag is er een speciale dag voor kinderen. Het festivalterrein is gratis toegankelijk.

Naast mountainbiken is er ook aandacht voor downhill, freeride en enduro. Centrale lokatie is Riva del Garda, maar er zijn ook wedstrijden op trajecten van verschillende zwaarte bij het Gardameer, een van de mooiste mountainbikegebieden van Europa!

In 2020 is het Bikefestival op 1, 2 en 3 mei. Meer informatie op de website van het festival.

Gardameer_feesten-Sympatex-Bike-Festival-in-Riva-del-Garda-g.jpg