[et_pb_dmb_breadcrumbs show_final_breadcrumb=”off” _builder_version=”4.6.0″ vertical_offset_tablet=”0″ horizontal_offset_tablet=”0″ custom_margin=”0px|0px|0px|0px” body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ z_index_tablet=”500″ body_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” body_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” body_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” separator_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” separator_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” separator_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” link_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” link_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” link_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” linkhover_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” linkhover_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” linkhover_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” global_module=”13640″ saved_tabs=”all” global_colors_info=”{}”][/et_pb_dmb_breadcrumbs]

Trentino en Verona

Journalist en Italië-specialist Evert de Rooij schreef een reisgids over Trentino, Zuid-Tirol en Verona, een prachtig gebied in Noord-Italië. Streken met grote verschillen op cultureel gebied en met een overweldigende natuur als overeenkomst.

Gardameer_Cover-Trentino-Verona.jpg

In de reisgids volgt de auteur de loop van de Isarco vanaf de Brennerpas op de grens tussen Italië en Oostenrijk en de loop van de Adige vanaf het Schnalstal tot aan Verona. Dwars door Trentino en het Duitstalige Zuid-Tirol, een gebied dat ook wel Trentino-Alto Aldige wordt genoemd.

In het dal van de Isarco start het boek in Vipiteno (Sterzing) en de oude bisschopsstad Bressanone (Brixen), om via Chiusa (Klausen) naar Bolzano te gaan. Vanuit Merano, het beroemdste kuuroord van de 19e eeuw, gaat de reis door het dal van de Adige via Bolzano naar Trento en Rovereto. Eindpunt is Verona, de eeuwenoude oude stad van Romeo en Julia en de Romeinse Arena.

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie in Amsterdam, maar besloot als wielerjournalist door de wereld te gaan reizen. Zijn hart verloor hij in Italië, waarover hij als freelancer het liefste schrijft. De Rooij schreef ook een boek over het Gardameer: Lago di Garda – een meer vol verhalen.

Trentino & Verona
Evert de Rooij
Edicola Italië, 2016
ISBN 9789492199348
€ 19,95