[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.15″ body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ saved_tabs=”all” global_module=”13640″ custom_margin=”0px|0px|0px|0px” show_final_breadcrumb=”off” /]

Spritz!

Spritz wordt altijd geassocieerd met Italië en is ook bij het Gardameer een zeer populair drankje. In Italië werd het drankje voor het eerst gemaakt, maar eigenlijk is het een uitvinding van de Oostenrijkers.

Tijdens de invasie van Venetië in de 19e eeuw vonden de Oostenrijkers de plaatselijke wijn veel te sterk en vroegen ze wat koolzuurhoudend water om het goedje te verdunnen. De nieuwe aangelengde cocktail kreeg als vanzelf de naam ‘Spritz- afgeleid van het Duitse spritzen, wat ‘besprenkelen’betekent.

Lagomaggiore_Boeken_Spritz.jpg

Elke spritz is een unieke cocktail, waarmee de liefhebber naar hartelust kan variëren. Het originele drankje werd gemaakt met wittte wijn, bitter en natuurlijk koolzuurhoudend water. Tegenwoordig zijn de varianten niet meer op één hand te tellen, al zijn de rode kleur en het halve sinaasappelschijfje nog altijd present.

De namen zoals Spritz Dolce, Bloody Spritz, Mojito Spritz, Suzie Spritz, spreken tot de verbeelding en doen je watertanden. Maak je keuze uit de 25 recepten in dit boek en geniet van het aperitief in ware la dolce vita-stijl!

Spritz!
Sandrine Houdre-Gregroire Regis Celabe
Deltas/Chantecler, 2017
ISBN 9789044748086
€4,95