De Bijbel van de Italiaanse keuken

De Bijbel van de Italiaanse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Het bevat meer dan 200 recepten, zowel klassieke als moderne receptuur. Alle regio’s in Italië komen aan bod, dus ook de regio’s die aan het Gardameer grenzen: Lombardije, Trentino en Veneto. Met heldere how-to’s van basistechnieken en duidelijke uitleg van onmisbaar keukengerei.

In De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti – van restaurant Toscanini in Amsterdam – de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.

De Bijbel van de Italiaanse keuken 1

Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld de zacht gegaarde kalfsschenkel Ossobuco alla Milanese of risotto met saffraan en beenmerg uit Lombardije, bereid vitello tonnato of polenta uit Piemonte, proef de lekkerste gemarineerde ansjovisjes of tiramisù uit Veneto. Kortom, De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

De bijbel van de Italiaanse keuken
van bagna cauda tot ossobuco en van focaccia tot zabaione
Maud Moody, Ina Bogaerts en Leonardo Pacenti
Uitgeverij Carrera, 2019
ISBN 9789048844906
€30,99 (hardcover)
€ 9,99 (ebook)