Gardaland: het grootste attractiepark van Italië

Gardaland is het grootste en meest populaire attractiepark van Italië. Meer dan 50 attracties, waaronder spectaculaire achtbanen, dark rides, waterattracties en shows zorgen ervoor dat je je hier geen moment verveelt!

Gardameer_Gardaland-1b.jpg

Gardaland is de onbetwiste nummer 1 van de pretparken in Italië. In 2005 plaatste het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Forbes Gardaland bij de beste pretparken wereldwijd! Het park ligt op de zuidoostelijke oever van het Gardameer en is opgebouwd in themagebieden, met als onderwerp geschiedenis en aardrijkskunde, ruimte en fantasie. De grote verscheidenheid aan attracties en shows zorgt ervoor dat alle leeftijden zich hier prima kunnen vermaken.

TIP: bestel tickets voor Gardaland van tevoren online! Je hoeft dan niet in de rij voor de kassa en krijgt bovendien korting!

Sea Life Acquarium 

Bij het resort hoort ook Gardaland Sea Life, een aquarium waar je de mooiste wezens vindt die het zoete en zoute water van de planeet bewonen. In een opeenvolging van thema’s vind je verschillende natuurlijke habitats die met oog voor detail zijn nagemaakt – met naast het Gardameer, ook de Rode Zee en de Indische Oceaan. In totaal kun je er wel 5000 exemplaren bewonderen in maar liefst 37 aquaria. Een opeenvolging van mysterieuze en fascinerende werelden – een super dagje uit, maar tegelijkertijd ook heel leerzaam voor zowel volwassenen als kinderen, met interactieve panelen en een leuke testspel voor de jongste bezoekers.

Tip: bestel combi-tickets voor Sealife en Gardaland van tevoren online, met korting en skip-the-line!

Gardameer_gardaland-2a.jpg

Nieuwe attracties

Gardaland komt bijna ieder jaar weer met iets nieuws. In 2010 werd griezelattractie Inferis in gebruik genomen en in 2011 de spectaculaire achtbaan Raptor. In 2012 kon je voor het eerst genieten van bijzondere special effects in de 4D-film Ice Age. Voor kleinere kinderen is er Prezzemolo Land, een apart themapark rondom mascotte Prezzemolo. Voor ieder wat wils dus!

In 2015 vierde het pretpark het 40-jarig bestaan met de inhuldiging van een spectaculaire nieuwe dive coaster, Oblivion – The Black Hole. Deze achtbaan bereikt een maximum hoogte van 42,5 meter en is met zijn 566 meter de langste van Europa. Een sensationele en adembenemende ervaring, die je loodrecht naar beneden doet vallen en je twee keer over de kop laat gaan met een snelheid van 100 km per uur!

Gardameer_gardaland-gardameer-1.jpg

Achtbaan met Virtual Reality

SHAMAN was de nieuwe attractie voor 2017. Een spectaculaire achtbaan met Virtual Reality.  De passagiers van SHAMAN worden op een boomstam vervoerd naar de mysterieuze wereld van de Amerikaanse Indianen. Daar gaan zij de strijd aan met geesten. Dankzij de speciale Virtual Reality-brillen verandert de boomstam in een adelaar en maakt een spectaculaire vlucht na door de ‘Dreamcatcher’ te zijn gevlogen, het  symbolische voorwerp van de cultuur van de Amerikaanse Indianen, dat staat voor het portaal om de wereld van de geesten te betreden. En dan volgen de dubbele lus, de twee schroeven en de eindhelix die kenmerkend zijn voor de attractie en door de VR lijken op echte vliegtuigacrobatiek.

Gardameer_shaman-2a.jpg

Peppa Pig Land

In 2018 is Gardaland uitgebreid met een nieuw themagebied speciaal voor kleinere kinderen: Peppa Pig Land. Kinderen kunnen zich hier vermaken in de wereld van de populaire Peppa Pig en haar familie en vriendjes. Voor oudere kinderen biedt biedt Gardaland Time Voyagers, een nieuwe 4D-film, een pakkende film met veel spanning, met bijzondere special efffects die je een bloedstollend avontuur doet beleven tussen de wolkenkrabbers van een Amerikaanse stad.

Attracties en shows

In 2010 werd griezelattractie Inferis in gebruik genomen en in 2011 de spectaculaire achtbaan Raptor. In 2012 kon je voor het eerst genieten van bijzondere special effects in de 4D-film Ice Age. Voor kleinere kinderen is er Prezzemolo Land, een apart themapark rondom mascotte Prezzemolo. Voor ieder wat wils dus!

Shows en theatervoorstellingen zijn ook altijd een belangrijk en magisch onderdeel van het aanbod van Gardaland. In 2017 wordt in de Palatenda de show “Romeo, le formidable” opgevoerd, een nieuwe komische voorstelling, waarin Kevin Huesca, een buikspreker van internationaal formaat, de rol speelt van een bizar variétépersonage vergezeld van een luchtacrobaat en een dansgroep. In Gardaland Theatre toont de “Perla d’Oriente” (Oosterse parel), het publiek de oude acrobatiektraditie geïnspireerd op Chinese folklore. Met begeleiding van een dansgroep, laat men hier de sfeer van de mythologische sfeer van de beroemde Chinese draak doet herleven.

In 2018 werden in het Gardaland Theatre een medley van memorabele Broadwaymusicals opgevoerd waar de hoofdrolspeler van de show live zingend vertelde over zijn jeugddroom om een grote musicalster te worden. Het publiek werd meegesleept in een opeenvolging van beroemde scènes van de belangrijkste Broadwayproducties. In de Palatenda werd een splinternieuwe show opgevoerd over nevels, sterrenstelsels en onontdekte paradijzen in de aarde. Onstuimig watergeklater, vuur, lava, licht en felle kleuren, muziek, een belangrijke dansgroep en een schitterende choreografie maakten er een meeslepende en ontroerende, onvergetelijke show van voor een breed en gevarieerd publiek.

Gardaland: het grootste attractiepark van Italië 1

Openingstijden 2020
Van 14 juni tot 12 september is het park tot 23.00 uur geopend. Na 18.00 uur is de entree 20 euro. De overige maanden (van 28 maart tot en met 1 november) van 10.00 tot 18.00 uur.

Gardaland
Localita Ronchi, 37014 Castelnuovo del Garda

Gardaland: het grootste attractiepark van Italië 2