Gardaland: het grootste attractiepark van Italië

Gardaland is het grootste en meest populaire attractiepark van Italië. Meer dan 50 attracties, waaronder spectaculaire achtbanen, dark rides, waterattracties en shows zorgen ervoor dat je je hier geen moment verveelt!

Gardameer_Gardaland-1b.jpg

Gardaland is de onbetwiste nummer 1 van de pretparken in Italië. Het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Forbes plaatste Gardaland bij de beste pretparken wereldwijd! Het park ligt op de zuidoostelijke oever van het Gardameer en is opgebouwd in themagebieden, met als onderwerp geschiedenis en aardrijkskunde, ruimte en fantasie. De grote verscheidenheid aan attracties en shows zorgt ervoor dat alle leeftijden zich hier prima kunnen vermaken.

TIP: Bestel tickets voor Gardaland van tevoren online! Je hoeft dan niet in de rij voor de kassa.

Sea Life Acquarium 

Bij het resort hoort ook Gardaland Sea Life, een aquarium waar je de mooiste wezens vindt die het zoete en zoute water van de planeet bewonen. In een opeenvolging van thema’s vind je verschillende natuurlijke habitats die met oog voor detail zijn nagemaakt – met naast het Gardameer, ook de Rode Zee en de Indische Oceaan. In totaal kun je er wel 5000 exemplaren bewonderen in maar liefst 37 aquaria. Een opeenvolging van mysterieuze en fascinerende werelden – een super dagje uit, maar tegelijkertijd ook heel leerzaam voor zowel volwassenen als kinderen, met interactieve panelen en een leuke testspel voor de jongste bezoekers.

Tip: bestel combi-tickets voor Sealife en Gardaland van tevoren online, met korting en skip-the-line!

Gardameer_gardaland-2a.jpg

Nieuwe attracties

Gardaland komt bijna ieder jaar weer met iets nieuws. In 2010 werd griezelattractie Inferis in gebruik genomen en in 2011 de spectaculaire achtbaan Raptor. In 2012 kon je voor het eerst genieten van bijzondere special effects in de 4D-film Ice Age. Voor kleinere kinderen is er Prezzemolo Land, een apart themapark rondom mascotte Prezzemolo. Voor ieder wat wils dus!

In 2015 vierde het pretpark het 40-jarig bestaan met de inhuldiging van een spectaculaire nieuwe dive coaster, Oblivion – The Black Hole. Deze achtbaan bereikt een maximum hoogte van 42,5 meter en is met zijn 566 meter de langste van Europa. Een sensationele en adembenemende ervaring, die je loodrecht naar beneden doet vallen en je twee keer over de kop laat gaan met een snelheid van 100 km per uur!

Gardameer_gardaland-gardameer-1.jpg

Achtbaan met Virtual Reality

SHAMAN was de nieuwe attractie voor 2017. Een spectaculaire achtbaan met Virtual Reality.  De passagiers van SHAMAN worden op een boomstam vervoerd naar de mysterieuze wereld van de Amerikaanse Indianen. Daar gaan zij de strijd aan met geesten. Dankzij de speciale Virtual Reality-brillen verandert de boomstam in een adelaar en maakt een spectaculaire vlucht na door de ‘Dreamcatcher’ te zijn gevlogen, het  symbolische voorwerp van de cultuur van de Amerikaanse Indianen, dat staat voor het portaal om de wereld van de geesten te betreden. En dan volgen de dubbele lus, de twee schroeven en de eindhelix die kenmerkend zijn voor de attractie en door de VR lijken op echte vliegtuigacrobatiek.

Gardameer_shaman-2a.jpg

Peppa Pig Land

In 2018 is Gardaland uitgebreid met een nieuw themagebied speciaal voor kleinere kinderen: Peppa Pig Land. Kinderen kunnen zich hier vermaken in de wereld van de populaire Peppa Pig en haar familie en vriendjes. Voor oudere kinderen biedt biedt Gardaland Time Voyagers, een nieuwe 4D-film, een pakkende film met veel spanning, met bijzondere special efffects die je een bloedstollend avontuur doet beleven tussen de wolkenkrabbers van een Amerikaanse stad.

gardaland-peppa-pig

Legoland Water Park

In 2020 opende in Gardaland het Legoland Water Park, een waterpark dat helemaal in het teken staat van LEGO. Het waterpark in Gardaland is het eerste LEGOLAND Water Park in Europa. LEGOLAND Water Park Gardaland heeft veel attracties waar grote en kleine bezoekers van kunnen genieten. De belangrijkste attracties zijn Lego River Adventure, een ‘lazy river’ met opblaasbare banden, Miniland, bestaande uit zo’n honderd Lego-miniaturen van beroemde Italiaanse gebouwen en enkele attracties uit Gardaland, Pirate Bay, een familiezwembad, Beach Party, een waterspeelplaats met waterkanonnen en kleurrijke glijbanen en LEGO Creation Island, gericht op het spelen door middel van creativiteit en ontdekking.

gardaland-legoland

Nieuw in 2023

Jumanji®-The Labyrinth is de nieuwste spectaculaire attractie in pretpark Gardaland in 2023. Jumanji The Labyrinth is gebaseerd op de gelijknamige film en is een exclusieve en opwindende ervaring voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. De Jumanji-ervaring biedt avontuur, verbeelding, plezier, actie en spel. Bezoekers worden de architecten van hun eigen persoonlijke ervaring in het labyrint.

Bioscoopbezoekers maakten voor het eerst kennis met de Jumanji-wereld in 1995 toen een mysterieus spel zijn spelers naar de oerwouden van Jumanji vervoerde. Meer dan 20 jaar later gaan de avonturen verder in de nieuwe film Jumanji: Welcome to the Jungle (2017), waar het spel verandert als vier tieners in detentie worden meegezogen in de wereld van Jumanji. Wanneer ze een oude videogameconsole ontdekken met een game waarvan ze nog nooit hebben gehoord, besluiten ze te spelen en worden ze onmiddellijk in de jungle van de game geduwd, in de lichamen van de avatarpersonages die ze hebben gekozen. Wat ze ontdekken is dat je niet alleen Jumanji speelt – Jumanji speelt jou. Om te winnen moeten ze het gevaarlijkste avontuur van hun leven beleven, anders zitten ze voor altijd vast in het spel.

Na het succes van de film uit 2017 is de bende terug in Jumanji: The Next Level (2019), maar het spel is veranderd. Als ze terugkeren naar Jumanji om een van hen te redden, ontdekken ze dat niets is wat ze verwachten. De spelers zullen onbekende en onontdekte delen moeten trotseren, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergen, om te ontsnappen aan ’s werelds gevaarlijkste spel.

gardaland-jumanji

Nautilus

In het Gardaland Theater (1250 zitplaatsen) kan je in 2023 genieten van de nieuwe en opwindende liveshow Nautilus. Bezoekers zullen in het theater – omringd door grote patrijspoorten en een indrukwekkend dakraam – het gevoel hebben in het observatorium te zijn van de legendarische onderzeeër Nautilus van de mysterieuze en briljante kapitein Nemo, klaar om te genieten van een onderwaterverkenning in de diepten van de oceaan. Door gebruikmaking van nieuwe technieken als ledwalls, videomapping, water- en stoomstralen beleeft het publiek een ongelooflijke ervaring tijdens deze show.

gardaland-nautilus

Attracties en shows

Shows en theatervoorstellingen zijn ook altijd een belangrijk en magisch onderdeel van het aanbod van Gardaland. In 2017 werd in de Palatenda de show “Romeo, le formidable” opgevoerd, een komische voorstelling, waarin Kevin Huesca, een buikspreker van internationaal formaat, de rol speelt van een bizar variétépersonage vergezeld van een luchtacrobaat en een dansgroep. In Gardaland Theatre toonde de “Perla d’Oriente” (Oosterse parel), het publiek de oude acrobatiektraditie geïnspireerd op Chinese folklore. Met begeleiding van een dansgroep, liet men hier de sfeer van de mythologische sfeer van de beroemde Chinese draak doet herleven.

In 2018 werden in het Gardaland Theatre een medley van memorabele Broadwaymusicals opgevoerd waar de hoofdrolspeler van de show live zingend vertelde over zijn jeugddroom om een grote musicalster te worden. Het publiek werd meegesleept in een opeenvolging van beroemde scènes van de belangrijkste Broadwayproducties. In de Palatenda werd een splinternieuwe show opgevoerd over nevels, sterrenstelsels en onontdekte paradijzen in de aarde. Onstuimig watergeklater, vuur, lava, licht en felle kleuren, muziek, een belangrijke dansgroep en een schitterende choreografie maakten er een meeslepende en ontroerende, onvergetelijke show van voor een breed en gevarieerd publiek.

In 2023 kan je in het Gardaland Theater (1250 zitplaatsen) genieten van de nieuwe en opwindende liveshow ‘Nautilus’. Gebaseerd op het beroemde verhaal over de onderzeeër van kapitein Nemo.

Openingstijden 2023
Van 17 juni tot 10 september is het park tot 23.00 uur geopend. Na 18.00 uur is de entree 20 euro. De overige maanden (van 25 maart tot en met 16 juni en van 11 september tot en met 30 september) van 10.00 tot 18.00 of 19.00 uur. In oktober en begin november is het park alleen in de weekenden (vrij/za/zo) geopend in verband met Halloween.

Gardaland
Localita Ronchi, 37014 Castelnuovo del Garda