Een huis kopen in Italië

Wie droomt er niet van om in Italië te wonen? Een betaalbaar (tweede) huis in Italië voor de vakantie of voor vaste bewoning is helemaal niet zo’n gek idee. Dikwijls blijft de droom een droom en kom je niet verder dan het kijken in wat vitrines van makelaarskantoren tijdens de vakantie, of het bekijken van wat internetsites. Want dan slaat de koudwatervrees toe. De prijzen vallen toch wel tegen en hoe weet je nu eigenlijk of een makelaar betrouwbaar is? Hoe zit het met de procedures en de bureaucratie en waar vind je een notaris? 

Een huis kopen in Italië 1

Een huis kopen in Italië is voor een Nederlander niet altijd even eenvoudig. Op hoofdlijnen lijkt het proces wel op het koopproces in Nederland maar er zijn toch een aantal significante verschillen. Om in Italië te kunnen wonen zal eerst een geschikte woning gevonden moeten worden. Of uw huis in Italië uw hoofdverblijf of uw tweede woning wordt maakt al wat uit.

De verschillen tussen Nederland en Italië zijn qua stappen eigenlijk niet eens zo heel groot echter inhoudelijk zijn zaken toch fors anders. Op eigen gelegenheid een huis verwerven in Italië is voor iemand zonder specifieke kennis bijna niet te doen. Gelukkig zijn er een aantal bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de begeleiding van het zoeken en kopen van een huis in Italië.