Agriturismo bij Toscolano Maderno

Toscolano en Maderno¬†bestrijken een breed gebied en zijn in de loop der tijd zijn grotendeels samengevoegd, slechts gescheiden door de rivier. Toscolano is beroemd om zijn papierfabrieken, drukkerijen en oude papierfabrieken. Maderno ligt in een halfronde baai, bezaaid met prachtige villa’s en parken langs een mooie, smalle promenade aan het meer. De stadjes hebben een centrale ligging aan het midden van de westelijke oever van het meer. De veerboot vertrekt vanaf hier naar de oostelijke oever. Een mooie uitvalsbasis voor je vakantie en wanneer je kiest voor een agriturismo zit je toch lekker rustig!

Gardameer_agriturismo-toscalano-200-up.jpg

Agriturismo Cervano

Agriturismo Cervano is een 19e-eeuwse boerderij in Cecina, aan de oevers van het Gardameer. Het bestaat uit 2 historische gebouwen en er worden eigen wijn en olijfolie geproduceerd en verkocht. Het Cervano Agriturismo ligt op 10 minuten rijden van Toscolano Maderno, waar je een boot kunt nemen naar het pretpark Gardaland en andere bestemmingen.

De appartementen hebben tal van originele elementen en antieke meubels. Zo kun je er heerljik ontspannen in de lounge bij de gezellige open haard. Elke accommodatie is voorzien van een keuken met een magnetron en eethoek. Er is gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid.

Agriturismo Cervano
Via Sassello 30, Toscolano-Maderno

Gardameer_agriturismo-toscalano-200-down.jpg

Agriturismo Fattoria il Bagnolo

Op acht kilometer boven het Gardameer vind je deze agriturismo met een prachtig uitzicht over de heuvels naar het water. Dit oude stenen huis is een originele boerderij, omringd door vijfentwintig hectare grond. De enige geluiden zijn het gekakel van kippen en de dieren in hun stallen.

Er zijn kamers op twee verschillende locaties voor de gasten van de boerderij. In het huis boven het restaurant liggen vier slaapkamers, maar er is ook een oud stenen huis uit 1700 met 5 slaapkamers. Sommige kamers zijn voorzien van een ligbad en hemelbed. In alle kamers vind je een televisie en telefoon.

De boerderij heeft een eigen restaurant waar veel van de producten die geserveerd worden, afkomstig zijn van de boerderij. Menu’s zijn voorzien van zeer hoge kwaliteit vlees van rund en kalf, maar ook groenten uit eigen tuin, zelfgemaakte salami en lokale kazen en wijnen.

Agriturismo bij Toscolano Maderno 1

Scuderia Castello

Scuderia Castello is een leuk agriturismo-pension met stallen – je kunt hier ook paardrijden. Het ligt in het natuurpark Alto Garda Bresciano, op een klein stukje rijden van het Gardameer. Scuderia Castello’s kamers zijn voorzien van een balkon, met uitzicht op het meer in de verte.¬†Het restaurant serveert regionale recepten met streekproducten.

Agriturismo bij Toscolano Maderno 2