Agenda Oktober

In oktober staat de Agenda ook vol met culinaire festivals en uitdagende sportevenementen. In Gardaland wordt uitgebreid Halloween gevierd. In onze Agenda vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Gardameer. 

Markt

Elke dag van de week kun je bij het Gardameer een van de vele gezellige markten bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Gardameer!

peschiera-del-garda-markt

Vuurwerkshows

In de zomermaanden juni, juli, augustus en september vinden in de stadjes rond het Gardameer regelmatig spectaculaire vuurwerkshows plaats of feesten die worden afgesloten met een vuurwerk boven het Gardameer. Ergens tussen 22.00 en 23.00 uur worden meestal de eerste pijlen afgeschoten om na een fraaie show te eindigen met een spectaculaire finale. De vuurwerkshow is meestal op de boulevard langs het Gardameer, zodat je de lichtjes mooi weerspiegeld ziet in het meer.

Bekijk het overzicht van vuurwerkshows bij het Gardameer deze zomer!

vuurwerkshow-gardameer

Evenementen & Festivals

Sagra del Tartufo
Feest rond de truffel in Tignale in het laatste weekend van september (30 september en 1 oktober) en het eerste weekend van oktober (7 en 8 oktober). De kans om heerlijke gerechten met truffel te proeven, evenals andere lokale producten.

Tremalzo Bike Race
Zondag 1 oktober 2023 is het weer tijd voor de Tremalzo Bike Race, een zware en spectaculaire mountainbike wedstrijd in de omgeving van Tremosine sul Garda bij het Gardameer. De wedstrijd is 53 kilometer lang en telt niet minder dan 2300 hoogtemeters. De deelnemers komen langs de prachtige Strada della Forra en de top van de Monte Bestone.

Wijnfeest Bardolino
Ben je eind september of begin oktober bij het Gardameer? Dan moet je zeker het jaarlijkse wijnfestival in Bardolino bezoeken! Heerlijke wijn proeven en groot feest! Het beroemde wijnfestival Festa dell’Uva e del Vino (Festival van de druiven en de wijn) is in Bardolino het grootste evenement van het jaar en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar het levendige stadje aan het Gardameer. Vijf dagen lang staat het stadje in het teken van wijn en feest. In 2023 vindt het festival plaats van 28 september tot en met 2 oktober. Zondag 1 oktober is er aan het einde van de avond een spectaculaire vuurwerkshow.

Fiera del Riso
Van 13 september tot en met 8 oktober 2023 wordt in het stadje Isola della Scala voor de 55e keer de Fiera del Riso gehouden, een grote beurs rond de rijst en risotto uit de streek ten zuiden van Verona.

Il Settembre dell’Accademia
Dit jaar is de 32e editie van dit festival voor klassieke muziek tussen 10 september en 5 oktober 2023 in het Teatro Filarmonico in Verona.

Honingbeurs Lazise
Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023 vindt in Lazise weer de honingbeurs ‘I Giorni del Miele’ plaats. De grootste beurs in Italië op het gebied van bijenhoning. Met aandacht voor allerlei producten waarin honing is verwerkt: levensmiddelen, cosmetica, was, geneesmiddelen. Er zijn ook kraampjes met regionale specialiteiten.

Ronde van Lombardije
Zaterdag 7 oktober 2023 wordt de beroemde najaarsklassieker de Ronde van Lombardije voor de 117e keer gereden. De wielerwedstrijd met de kenmerkende steile beklimmingen in de uitlopers van de Alpen telt doorgaans zo’n 250 kilometer en 4.000 hoogtemeters. De start is in Como en de finish in Bergamo.

Limone Extreme Skyrace
Op 28 oktober 2023 vindt bij Limone sul Garda de Extreme Skyrace plaats. Een zware hardloopwedstrijd in de bergen bij Limone sul Garda, waarbij de lopers een afstand van 23 km en een hoogteverschil van 2055 meter moeten afleggen. Onderweg kunnen deelnemers genieten van prachtige uitzichten op het Gardameer. Zij passeren onder andere Punta Larici, Passo Rocchetta, Cima Mughera en Monte Carone. Start en finish zijn op de Lungolago Marconi in Limone sul Garda. Er is ook een wedstrijd over 10 kilometer met een hoogteverschil van 790 meter en de spectaculaire Vertical KM, waarbij de lopers over een afstand van 3700 meter een hoogteverschil van bijna 1100 meter moeten overwinnen.

Festa del Marrone
Kastanje-festival in San Zeno di Montagna tijdens de laatste twee weekenden in oktober en de eerste twee weekenden in november.

Antiek- en vintagemarkt Valeggio
Elke vierde zondag van de maand wordt in Valeggio sul Mincio de “Mercato dell’Antiquariato e Modernariato” gehouden op Piazza Carlo Alberto. Een antiek- en vintagemarkt met kleding, schoenen, sieraden, zonnebrillen, handtassen, hoeden en sieraden, uit de 50’er en 70’er jaren van de vorige eeuw. Van 8.30 tot 17.00 uur.

Gardaland Magic Halloween
Pretpark Gardaland bij het Gardameer staat elk weekend van 6 oktober tot en met 5 november 2023 in het teken van Halloween. Elke vrijdag is het Scary Friday. Gardaland is ’s avonds langer open, op 31 oktober zelfs tot 24.00 uur.

halloween