Agenda Augustus

In augustus vinden de traditionele roeiwedstrijden van de Palio delle Bisse hun ontknoping. Overal zijn er feesten en festivals. Vuurwerkshows opera’s in de Arena van Verona zijn er ook deze maand volop. In onze Agenda vind je een overzicht van een aantal interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Gardameer. 

Markt

Elke dag van de week kun je bij het Gardameer een van de vele gezellige markten bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Gardameer!

peschiera-del-garda-markt

Vuurwerkshows

In de zomermaanden juni, juli, augustus en september vinden in de stadjes rond het Gardameer regelmatig spectaculaire vuurwerkshows plaats of feesten die worden afgesloten met een vuurwerk boven het Gardameer. Ergens tussen 22.00 en 23.00 uur worden meestal de eerste pijlen afgeschoten om na een fraaie show te eindigen met een spectaculaire finale. De vuurwerkshow is meestal op de boulevard langs het Gardameer, zodat je de lichtjes mooi weerspiegeld ziet in het meer.

Bekijk het overzicht van vuurwerkshows bij het Gardameer deze zomer!

vuurwerkshow-gardameer

Evenementen & Festivals

Opera in de Arena van Verona
Vanaf half juni tot begin september is er bijna dagelijks een opvoering van een opera in de prachtige Arena van Verona. Een geweldig spektakel! Beroemde opera’s met gigantische decors en massa-scenes, samen met 25.000 toeschouwers op de tribunes van de prachtige Arena van Verona zorgen voor een ongekende belevenis. In 2023 wordt het Opera Festival in Verona voor de 100e keer gehouden worden en er staan weer een aantal beroemde opera’s op het programma. Zoals Aida, Nabucco en La Traviata van Giuseppe Verdi, Carmen van Franco Zeffirelli, De Barbier van Sevilla van Gioachino Rossini en Tosca en Madama Butterfly van Giacomo Puccini.

In augustus staan de volgende opera’s op het programma: Aida (2, 18 en 23 augustus), Carmen (11 en 24 augustus), Rigoletto (4 augustus), Nabucco (3 en 17 augustus), La Traviata (19 en 26 augustus), Tosca (5, 10, 13, 19 en 26 augustus) en Madama Butterfly (12 en 25 augustus).
Lees voor meer informatie en het programma dit artikel.

Garda Jazz Festival
Het Garda Jazz Festival van 31 juli tot en met 13 augustus 2023 in de stadjes ten noorden van het Gardameer. In plaatsen als Riva del Garda, Torbole, Arco, Dro, Drena en Tenno treden rond 21.00 uur bandjes op. Meer informatie en het programma op de website van Garda Jazz Festival.

Uitverkoop
In de maanden juli en augustus is het tijd voor de grote zomeruitverkoop in Italië, ook in de winkels in Milaan en bij het Gardameer.

Notte Bianca
Gezellige avonden met muziek en de winkels open in Desenzano del Garda, elke woensdagavond in juli en augustus.

Cinema in Castello
Lekker film kijken in de openluchtbioscoop in het Teatro al Castello in Desenzano del Garda. van half juni tot eind augustus 2023. Aanvang 21.15 uur. Entree 5 euro.

Festival della Bellezza
Festival della Bellezza in Verona is een festival met concerten en lezingen over klassieke en opera muziek. Meestal in Teatro Romano in Verona, maar op 2 augustus is er een optreden van Frida Bollani Magoni in het Anfiteatro del Vittoriale in Gardone Riviera.

Salò in Musica
De eerste donderdag van de maand (3 augustus) is het gezellig in de straten van Salò. Er is live-muziek en de winkels zijn open tot 23.00 uur. De avond wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Festa del Lago e dell’Ospite
Traditioneel dorpsfeest voor de 51e keer in Rivoltella bij Desenzano del Garda. Van 3 tot en met 6 augustus 2023.

Brenzone in Musica
Muziekavonden in Brenzone op zaterdag 5 en 26 augustus 2023. Aanvang 21.00 uur.

Festa dei Ciclamini
Festa dei Ciclamini, feest in Cassone bij Malcesine op 5 en 6 augustus 2023. Met muziek en stands met regionale lekkernijen en specialiteiten. Het feest wordt op zondag 6 augustus afgesloten met een vuurwerkshow om 22.30 uur.

Limonaia sotto le stelle
In de maanden juli, augustus en september zijn de ‘limonaia’, de oude citroenkwekerijen in Limone sul Garda ook in de avonduren geopend. Tussen 20.00 en 23.00 kun je een wandeling maken in de limonaia en een heerlijk glaasje limoncello proeven. In augustus op 8 en 22 augustus.

Lake Garda in Love
De stadjes aan de oostkant van het Gardameer, ​​Lazise, ​​Bardolino, Garda, Malcesine en Torri del Benaco, organiseren samen van 10 tot en met 15 augustus 2023 het romantische festival Lake Garda in Love. Met films in de openlucht en muziek.

Notte Magiche a Campo
Magische avonden in het dorpje Campo di Brenzone van 9 tot en met 13 augustus 2023 met muziek van Ennio Morricone, Renzo Rubino en David van de Sfroos.

Lonato in Festival
Internationaal festival voor straattheater in Lonato, van 11 tot en met 13 augustus 2023.

Malcesine Blues Festival
Op 12 augustus 2023 kunnen liefhebbers van bluesmuziek in Malcesine terecht op het Malcesine Blues Festival. Vanaf 15.00 uur, toegang gratis.

Palio delle Mura
In Peschiera del Garda vindt van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus 2023 de Palio delle Mura plaats, een traditionele en spectaculaire roeiwedstrijd rond de stadsmuren. Op zaterdagavond zijn vanaf 18.30 uur de wedstrijden voor vrouwen en mannen, op zondag voor Dragonboats. Het evenement wordt op zondagavond afgesloten met een vuurwerkshow om 23.30 uur.

Vintage- en antiekmarkt Brenzone
Vintage- en antiekmarkt in het centrum van Magugnano bij Brenzone, op vrijdag 11 en 25 augustus 2023. Van 18.00 tot 23.00 uur.

Festa di San Rocco
Traditioneel dorpsfeest in Brenzone op 14, 15 en 16 augustus 2023. Op Piazza San Rocco in Marniga di Brenzone. Met muziek en stands met regionale specialiteiten en lekkernijen.

Porto in Festa
In het vissersdorp Porto bij Brenzone sul Garda vindt op 19 en 20 augustus 2023 het dorpsfeest Porto in Festa plaats. Met muziek, markt, lokale specialiteiten en vuurwerk.

Malcesine Sotto le Stelle
Gezellig winkelen tot in de late avonduren in de door lantaarns en toortsen verlichte straatjes in het centrum van Malcesine op zaterdag 26 augustus 2023. Met muziek en (straat)theater, van 15.00 tot 24.00 uur.

Festa dell’Ospite di Lazise
Feest in Lazise met muziek, stands met eten en drinken en vuurwerk. Op 25, 26 en 27 augustus 2023.

Antiek- en vintagemarkt Valeggio
Elke vierde zondag van de maand wordt in Valeggio sul Mincio de “Mercato dell’Antiquariato e Modernariato” gehouden op Piazza Carlo Alberto. Een antiek- en vintagemarkt met kleding, schoenen, sieraden, zonnebrillen, handtassen, hoeden en sieraden, uit de 50’er en 70’er jaren van de vorige eeuw. Van 8.30 tot 17.00 uur.

Notte di Fiaba
In Riva del Garda wordt in augustus het jaarlijkse sprookjesfestival Notte di Fiaba gevierd: vier dagen lang (in 2023 van 24 tot en met 27 augustus) is heel Riva in sprookjessfeer, met shows, muziek, spelletjes en vuurwerk. Het thema voor 2023 is Gulliver’s Reizen. Alle pleinen en straten in het centrum van Riva del Garda zijn veranderd in een groot decor waarin zich de verschillende episodes van het verhaal afspelen. Zondag 27 augustus wordt het festival afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 22.00 uur.