Wintersport bij het Gardameer

Bij het Gardameer denk je in de eerste plaats aan zon en water, maar je kunt er ook prima terecht voor wintersport! Aan de oevers van het meer bij Malcesine ligt de Monte Baldo, gedurende het grootste deel van het jaar een paradijs voor bergwandelaars en paragliders. Tijdens de winter ligt er sneeuw en vooral de beginnende skiërs of snowboarders vinden daar een mooie piste. 

Binnen een afstand van 10 tot 50 kilometer van het Gardameer liggen enkele grote en kleine skigebieden. Vanuit het noorden van het meer bij Riva del Garda ben je in 30 tot 90 minuten in de aantrekkelijke en uitgestrekte skigebieden van Trentino en de Dolomieten. Vanaf het zuiden van het meer kun je terecht op pistes in de bergen ten noorden van Verona. Een wintersportvakantie aan het Gardameer is een combinatie van overdag in de sneeuw en ‘s avonds tussen de palmen aan het meer. 

Gardameer_sport-ski-k.jpg

Skigebieden bij het Gardameer:

Monte Baldo
Met de kabelbaan vanuit Malcesine naar de pistes op de Monte Baldo. Het kaartje van de kabelbaan geld ook als skipas. Vier liften en 11 kilometer piste. De Skischool Malcesine geeft ski- en snowboardlessen. Brentonico Achter de Monte Baldo ligt de hoogvlakte van Brentonico. Met de 45 kilometer geprepareerde pistes een uitstekend gebied voor beginnen skiërs. Langlaufers hebben 18,5 kilometer loipen ter beschikking.

Dolomieten
Ten noorden van het Gardameer ligt het skigebied ‘Skirama Dolomiti Adamello-Brenta’. (Andalo, Folgaria, Madonna di Campiglio, Monte Boldone). Een wintersport-paradijs met 360 kilometer pistes en 140 liften. De pistes liggen op een hoogte van 2500 tot 3000 meter. Sneeuwzekerheid is gegarandeerd. De hoogvlakte van Asiago biedt niet minder 500 kilometer aan skipistes.

Lessinia
Ten noorden van Verona bij San Giorgio di Bosco Chiesanuova 5 liften, verlichte pistes en 35 km. aan langlaufloipes.

Monte Campion
Bij het Iseo-meer, skigebied op 2200 meter hoogte met 20 skiliften en 30 kilometer geprepareerde pistes.

Gardameer_monte-baldo-ski-1.jpg