Paragliding bij het Gardameer

Het is mogelijk om individueel of met een tandemsprong vanaf de Monte Baldo te paragliden. Waan je even in de zevende hemel en geniet van een ongeëvenaard uitzicht over het Gardameer! 

Paragliding is de meest eenvoudige en natuurlijke vorm van vliegen. Paragliding, ook wel schermvliegen of parapente-vliegen genoemd, komt van het parachutespringen. In tegenstelling tot een parachute, die er voor zorgt dat de val afgeremd wordt, gaat het er bij paragliding juist om zolang mogelijk in de lucht te blijven vliegen.

Gardameer_sport-para.jpg

De bergen bij het Gardameer zijn een van de mooiste plekken om deze prachtige sport te beoefenen, met steeds veranderende vergezichten. Het is mogelijk om op te stijgen van vele plaatsen, bij Arco vanaf Monte Velo in loc. Santa Barbara, in de Ledro-vallei en op de Monte Baldo bij Malcesine, waar je verschillende soorten vluchten kunnen ervaren.

Vanaf de Monte Baldo cirkel je in ongeveer 20 minuten naar beneden naar een speciale landingsplaats bij Malcesine. Ondertussen genietend van prachtige uitzichten op het meer en omgeving! 

Paragliding-clubs bij het Gardameer: