Fietsen rond het Gardameer

Het Gardameer heeft een oneindig aanbod aan sport en ontspanning tijdens het voorjaar en de zomer. De bekendste sporten zijn ongetwijfeld de watersporten, één van de hoofdredenen waarom vakantiegangers naar het Gardameer komen. Maar staar jezelf niet blind op deze ene categorie van sport. De paden rond het Gardameer bieden ook een leuke manier van ontspanning!

Gardameer_sport-bike2.jpg

Fietsen

Het Gardameer wordt omringd door een kustlengte van bijna 160 km. Dit zijn aardig wat kilometers om te overbruggen. Te voet zou het nogal langzaam gaan en met de auto mis je veel van de prachtige uitzichten. De fiets is de gulden middenweg tussen voldoende snelheid en voldoende genieten. Houd er wel rekening mee dat je niet altijd vlak naast de oevers van het meer kan fietsen en dat er in het noorden ook steile bergen zijn. Voor een volledige fietstocht rond het Gardameer mag je rekenen op een afstand van 200 km. Deze afstand kan je afhankelijk van je fietstempo in twee of drie dagen afleggen. Als je dan aankomt op het eindpunt van deze minireis kan je genieten van het ruime aanbod aan andere sporten die het Gardameer biedt.

Gardameer_sport-bikeg.jpg

Het Gardameer als doel

Je kunt het Gardameer ook beschouwen als het doel van je fietstocht. Kies een geschikt vertrekpunt in de Alpen, bijvoorbeeld Meran (Merano); een prachtig stadje in Noord-Italië gelegen aan de Etsch. Van hieruit kun je de rivier volgen tot aan het Gardameer. Wil je het rustig aan doen en genieten van de sfeer in de verschillende bergsteden op je weg, dan is het mogelijk om het Gardameer binnen zeven dagen te bereiken in etappes van ongeveer 50 km. Geniet je liever al fietsend van de omgeving dan kun je ook vanaf de Oostenrijkse grens vertrekken en op een sneller tempo van om en nabij de 100 km per dag naar het grootste meer van Italië fietsen.

Italië heeft een schat aan prachtige fietswegen, je moet alleen opletten dat je je niet verkijkt op het aantal kilometers want het hoogteverschil kan je planning danig in de war gooien. Voor een stevige fietstocht heb je een minimum aan fietservaring nodig, naast een stevige fiets en genoeg bescherming voor de avontuurlijke wegen. Nog geen geschikte fiets in het bezit? Duurzame racefietsen zijn gemakkelijk online verkrijgbaar.

(Bron: Bikester)

Fietsen rond het Gardameer 1