Fantastische activiteiten voor in en rondom het Gardameer

Het prachtige Gardameer is gelegen in het noorden van Italië en is door haar mooie water een hele populaire vakantiebestemming. Dit is niet heel gek want er is heel veel te doen op het Gardameer en daaromheen. Het maakt niet uit of je een liefhebber bent van natuur en bergen, of juist houdt van actieve watersporten; op het Gardameer kan het allemaal. Rondom het Gardameer liggen pittoreske dorpjes om lekker te winkelen en te genieten van Italiaans eten. In deze blog zijn vier dingen te lezen die je kunt doen in- en rondom het Gardameer.

Ga suppen op het kristalheldere water

Een hele opkomende activiteit is natuurlijk het suppen. ‘Sup’ staat voor ‘stand up paddling’ en betekent dus ook letterlijk dat je op een supboard staat met een peddel en jezelf vooruit krijgt. Het is niet met zekerheid te zeggen dat je er niet af zult vallen, maar dat is natuurlijk wel ook het leuke aan een vakantie in Italië; het is toch lekker weer. Je kunt op je supboard het hele meer over gaan suppen, meer aan bij leuke dorpjes en geniet lekker van deze activiteit op het water. Er zijn veel shops langs het Gardameer waar je een supboard kunt huren. Er zijn ook dagtochten beschikbaar om te doen.

Verken historische dorpjes en steden rondom het meer

Als je een liefhebber bent van cultuur dan is het Gardameer zeker een geschikte bestemming voor jou. Zo is het wel aan te raden om met een auto af te reizen naar het Gardameer als je van plan bent meerdere dorpjes en steden te bezoeken. Er zijn namelijk vele charmante stadjes te vinden rondom het meer. Een hiervan is Sirmione, met oude stadsmuren en thermale baden om lekker in te ontspannen. Een andere is Limone sul Garda, dat bekendstaat om haar citroenboomgaarden en gekleurde huisjes. Ontdek leuke smalle straatjes met prachtige bloemen en leuke winkeltjes.

Ga op watersport avontuur

Naast suppen kun je nog veel meer activiteiten doen op het Gardameer. Zo kun je gaan windsurfen, kite surfen of waterskiën. Deze activiteiten zijn uiteraard wel voor de echte dare devils, want het zal je adrenaline flink aanwakkeren. Het Gardameer zorgt voor spectaculaire uitzichten tijdens deze sporten. Ontdek verborgen baaitjes en mooie stranden. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een speedboot te huren op het meer en flink over het water te scheuren. Stop onderweg om te snorkelen en de onderwaterwereld te verkennen.

Wandel en fiets in de mooie natuur

Mocht je het nou super mooi vinden, maar niet zo’n waterrat zijn, dan kun je gelukkig nog vele andere dingen doen rondom het Gardameer. Zo kun je er heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn veel routes voor wielrenners om hard te trainen, maar er zijn ook prachtige paden door bossen en heuvels. Hier kun je heerlijk wandelen en bijvoorbeeld naar een wijngaard gaan om een wijnproeverij te doen.