www.gardameer-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
gardameer-riva del gardagardameer-sirmionegardameer-peschiera del gardagardameer-borghetto sul mincio

Streekkazen en Vino Santo: een gouden combinatie

De oude traditie van zuivelproducten in de omgeving van het Gardameer leeft voort in de productie van lekkere kazen als de zachte bergkaas Formaggella di Tremosine, de†Caciotta del Garda e delle Colline, met een licht zoete smaak. en 'Garda', een harde kaas waar soms ook kruiden doorheen worden gemengt. Grana Padano-kaas komt hier ook vandaan.

Gardameer_specialiteiten-kaas-k.jpgDe naam van de Grana Padano-kaas komt van grana, korrels van gemalen kaas, en van padano, het bijvoeglijk naamwoord dat de Italianen gebruiken voor de vlaktes aan
weerszijden van de rivier de Po. Grana Padano is een halfvette, harde kaas met een delicate smaak die verschilt naargelang het aantal maanden dat de kaas heeft liggen rijpen. Dit varieert van negen tot meer dan twintig maanden. Grana Padano is heerlijk als dessert maar staat ook vaak geraspt op tafel, voor over de pasta.

Vino Santo
Vino Santo Trentino wordt verkregen door het gedurende vijf maanden drogen van Nosiola druiven op houten roosters tot de persing, die plaatsvindt tijdens de Heilige Week. Dankzij Ora, de zuidenwind die karakteristiek is voor het Gardameer, drogen de druiven hier op unieke wijze. Na de persing fermenteert en veroudert de verkregen most gedurende zes tot acht jaar in eiken vaten. Het resultaat is een unieke, aromatische zoete witte wijn die pas begint te leven als hij in de fles wordt gedaan. Je kunt deze dessertwijn drinken bij lokale zoetigheden, zoals zelten, een typische specialiteit uit Trentino-Alto Adige, of de torta di fregoloti, een kruimeltaart, of met (gemarmerde) kaas.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Gardameer - Lago di Garda

Mooie opnames van het Gardameer gemaakt met een drone.