www.gardameer-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
gardameer-peschiera del gardagardameer-borghetto sul minciogardameer-riva del gardagardameer-sirmione

Gazpaccio Caprese

Dit zomerse recept is afkomstig uit het kookboek La vita Ť bella! Ė Italiaans vegetarisch van Jolande Burg. In Puglia, waar ze woont, deed ze de inspiratie op voor de recepten in dit boek. De tweehonderd jaar oude villa die ze daar kocht ligt tussen de eeuwenoude olijfbomen, olijfgaarden, citroen- en amandelbomen, cactussen en wilde bloemen. Een heel romantisch gebied dat in de volksmond Ďde moestuin van ItaliŽí heet; de inspiratiebron voor haar manier van vegetarisch koken.

Gazpaccio Caprese
met mozzarella en croutons

IngrediŽnten: (voor 4 personen)

1 kilo rijpe, geurige tomaten, in blokjes
200 gram wortelen, in kleine stukjes
100 gram bleekselderij, in kleine stukjes
2 theelepels zout
1 theelepel witte peper, fijngemalen
2 theelepels rode wijnazijn
Ĺ eetlepel basilicum-knoflookolie
olijfolie
4 sneden oud brood
2 bollen buffelmozzarella
2 eetlepels basilicum, fijngesneden

Pureer de groenten in een keukenmachine, samen met het zout, de witte peper en de azijn. Wrijf de verkregen puree door een middelgrote zeef. Roer er de basilicum-knoflookolie doorheen. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin het in blokjes gesneden brood droog en krokant. Maak met een meloensteker kleine balletjes van de mozzarella. Vul vier gekoelde glazen of borden met de koude soep en verdeel de mozzarellaballetjes over de vier porties. Garneer met de croutons en de fijngehakte peterselie. Schenk er nog een beetje basilicum-knoflookolie over en serveer direct.

Lekker met een frisdroge witte wijn. A tavola!

Dit recept is afkomstig uit het kookboek:

La vita Ť bella! - Italiaans vegetarisch
Jolande Burg
Brave New Books
Ä 12,95 (ebook)

Bestel La vita Ť bella bij bol.com

Gardameer_gazpaccio-caprese-recept

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Riva del Garda (Gardameer)

Prachtige luchtopnames van Riva del Garda aan het Gardameer, met een drone gemaakt.