www.gardameer-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
gardameer-borghetto sul minciogardameer-riva del gardagardameer-peschiera del gardagardameer-sirmione

Penne à la Arrabiata

Arrabbiata saus, of Sugo all'arrabbiata in het Italiaans, is een pittige saus voor pasta gemaakt van knoflook, tomaten en rode chilipepers, gebakken in olijfolie. "Arrabbiata" betekent letterlijk "boos" in het Italiaans, en de naam van de saus is te wijten aan de pittige chilipepers.

Penne ą la Arrabiata

Benodigdheden:

1 dikke ui
+/- 150 gram gemarineerde zongedroogde tomaatjes
3 teentjes knoflook
500 gram tomatenstukjes (2 blikken)
150 ą 200 gram chorizo
1 glas rode wijn
zwarte ontpitte olijven
500 gram Penne

Bereiding:

Ui en knoflook fijn snijden en aanstoven in de olijfolie. De gemarineerde tomaatjes in kleinere stukken snijden en mee laten stoven. Voeg ook gerust een paar flinke lepels van de marinade toe. Even laten stoven en vervolgens de tomatenstukjes en de rode wijn toevoegen.. Kruiden met peper en zout en wat provencaalse kruiden. De saus een half uurtje op een laag vuur laten pruttelen. Stukjes chorizo toevoegen en nog een 5-tal minuten laten meegaren. Net voor het opdienen de olijven toevoegen.

Kook de penne gaar in voldoende gezouten water. Laat de pasta aflekken in een vergiet. Zet de saus opnieuw op, dit keer onder een zeer hoog vuur. Voeg de penne samen met wat kookvocht bij de saus en laat de pasta zoveel mogelijk saus opnemen. Opdienen met geraspte (parmezaanse) kaas en eventueel pesto.

Smakelijk eten!
Gardameer_recepten-penne-a-la-arrabiata.jpg 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Lago di Garda August 2017

Mooie beelden van het Gardameer en omgeving (Lago di Tenno) van Andre Prins.