www.gardameer-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
gardameer-borghetto sul minciogardameer-riva del gardagardameer-sirmionegardameer-peschiera del garda

Pasta primavera: de voorbode van de lente

In ItaliŽ begint het voorjaar als de fave, de tuinbonen, weer verkrijgbaar zijn. Op de markt is het een drukte van jewelste bij de groentekramen die de tuinbonen als eerste aanbieden. Uiteraard lenen de jonge, groene tuinboontjes zich uitstekend voor pasta of risotto. Pasta primavera is een goed voorbeeld van een heerlijke, frisse voorjaarspasta. Makkelijk op tafel een goed excuus om veel voorjaarsbodes in huis te halen!

Pasta primavera

IngrediŽnten
(voor 4 tot 6 personen)

50 g boter
3 jonge preitjes, zonder groen en in ringetjes
2 tenen knoflook, geperst
1 kleine venkelknol, heel dun gesneden
150 g jonge tuinbonen, gedopt, geblancheerd en nogmaals gedopt
150 g sperzieboontjes, in stukjes van 3 cm
150 g verse doperwten, gedopt
1 bosje dunne groene asperges, in stukjes van 3 cm
400 ml slagroom
500 g ditali (kleine, 1 cm lange pastapijpjes)
zout en versgemalen zwarte peper
100 g Parmigiano, versgeraspt

Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de preiringetjes toe en bak ze 5 minuten zachtjes. Voeg dan de knoflook en de venkel toe en bak die tot ze zacht zijn.

Voeg anderhalve eetlepel zout toe aan een grote pan water en breng aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de tuinbonen, de sperzieboontjes, de doperwten en de asperges toe. Schep de groenten er met een schuimspaan uit zodra het water weer aan de kook komt (bewaar het water om de pasta in te koken) en voeg ze toe aan de koekenpan met het prei-venkelmengsel. Schenk de slagroom erbij en breng aan de kook. Laat 2 minuten borrelen Ė de groenten moeten een beetje beet houden Ė en neem dan de pan van het vuur.

Kook de pasta in het groentewater al dente. Laat goed uitlekken en voeg de pasta toe aan het romige groentemengsel. Schep alles goed om. Breng op smaak met zout en peper, voeg de Parmigiano toe en serveer meteen.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek:

Lente in SiciliŽ
Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths.
ISBN 9789077740804
Ä 29,95
uitgeverij De Boekenmakers i.s.m. Edicola Publishing
Gardameer_recepten-pasta-primavera.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Garda Lake seen by a drone

Hoogtepunten van het Gardameer in ItaliŽ, gefilmd met een drone.