Datum/Tijd
Date(s) - 01/02/2020 - 30/11/2024
8:00 am - 6:00 pm

Categorieën


Antiekmarkten en rommelmarkten

Naast de gewone weekmarkten met groenten, fruit, tassen en kleding hebben diverse stadjes rond het Gardameer ook een keer per maand een antiekmarkt, kunstmarkt of rommelmarkt. De bekendste zijn die van Desenzano del Garda, Lonato del Garda en Arco.

Op de antiek- en rommelmarkten bij het Gardameer vind je antiek, vintage kleding, handwerk, boeken, curiosa en verzamelvoorwerpen zoals geldstukken, postkaarten en blikken dozen. Ook vind je er kant, borduursel en keukengerei.

Antiekmarkten en vlooienmarkten bij het Gardameer:

  • 1e zaterdag van de maand: Bussolengo, Rovereto, Trento
  • 3e zaterdag van de maand: Arco (van 8.00 tot 18.00 uur), Verona
  • 1e zondag van de maand: Desenzano del Garda (van 9.00 tot 19.00 uur) en Sabbioneta
  • 2e zondag van de maand: Brescia, Solferino, Villafranca
  • 3e zondag van de maand: Bardolino, Lonato del Garda (van 9.00 tot 18.00 uur), Mantova, Bergamo
  • 4e zondag van de maand: Valeggio sul Mincio, Montichiari, Gonzaga

Lonato del Garda

De markt in Lonato del Garda, Il Mercantico di Lonato, is een verzameling van antiek, verzamelobjecten en hobby-spullen. De markt bestaat sinds 1996 en wordt het hele jaar gehouden, van februari tot december. In de maanden juli en augustus is er ook een avondeditie van de markt van 20.00 tot 24.00 uur. 

Op woensdagavond van juni tot en met september is er elke week een kleine kunst- en ambachtenmarkt in Garda, Toscolano Maderno,  Torri del Benaco. Op de derde zondag van de maand is er een op de Piazetta Lietzman in Torbole. Van maart tot oktober kun je elk weekend je hart ophalen aan Vivi il Mercatino in Desenzano del Garda. Hier worden vooral creaties van lokale ambachtslieden verkocht.