www.gardameer-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
gardameer-riva del gardagardameer-peschiera del gardagardameer-borghetto sul minciogardameer-sirmione

Regionale specialiteiten van het Gardameer

Het gebied rond het Gardameer behoort tot drie regio's, Veneto, Lombardije en Trentino, en dat kun je op de menukaart zien. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten.

In het bergachtige noorden bij Riva del Garda, Arco en Torbole (Trentino) kun je genieten van carne salada e faglio (gepekeld rundvlees met bonen) of speck (gekruid, gerookt varkensvlees) en van canederli (inheemse noedels). Deze gerechten vind je vooral in de kleinere dorpjes als Gavazzo en Tenno in de bergen bij Riva del Garda en Arco.

Aan de oostelijke oever (Veneto) wordt graag risotto opgediend als alternatief voor pasta. De lekkerste varianten zijn alla tinca (met zeelt, een karperachtige vis), ai frutti di mare (zeevruchten) of alla seppia, helemaal zwart door de inktvis. In het zuiden bij Sirmione moet je beslist de tortellini di zucca (met pompoenmoes gevulde deegflapjes) proberen, die zijn echt heerlijk!

Langs de westelijke oever wacht de keuken van Lombardije met bijvoorbeeld de uitstekende, in wijn gestoofde ossobuco (kalfsschenkel), of dun gesneden cotoletta alla milanese (een 'zachte' schnitzel). Meest geliefd bij alle Gardesaner is echter de carpione, de heerlijke forel uit het Gardameer! Kruidige, gefrituurde alborelle (ook wel agole of aole geheten), de kleine sardientjes die dagelijks vers worden aangevoerd, dienen als antipasto (voorgerecht) en eetlustopwekker.

Tips en bezienswaardigheden

Riva del Garda (Gardameer)

Prachtige luchtopnames van Riva del Garda aan het Gardameer, met een drone gemaakt.